Det bliver blandt andet genanvendt til æggebakker og toiletpapir

AALBORG: Det er da vist på sin plads med et skulderklap her i sommervarmen, for det er gået aldeles glimrende med at komme i gang med at sortere mad- og drikkekartoner fra restaffaldet her i kommunen.

- Det går rigtig godt, indsamlingen har fået en meget fin start, siger en tilfreds renovationschef, Jens Boye.

Og det er da heller ikke få kartoner fra eksempelvis mælk, yoghurt, saft eller flåede tomater, der bliver genanvendt, efter de har fundet vej til containerens rum til plast og metal.

Sorteringen begyndte 1. april, og fra ugerne 8 til 24 har Reno Nord modtaget knap 50 ton kartoner til genanvendelse.

- Det er jo pragtfuldt, at vi hiver de ton ud fra restaffaldet, så de kan blive genbrugt og få nyt liv, siger Jens Boye.

- Med til regnestykket hører dog, at Reno Nord er et fælles anlæg med andre kommuner, men Aalborg står for en procentdel på 70+, når vi ser på befolkningstal, så det er alt i alt meget tilfredsstillende tal.

Der er ikke en fast aftager af kartonerne, nogle er blandt andet sendt til Sverige.

- Og de seneste læs sendte vi til Tyskland, hvor de forskellige lag bliver skilt ad i noget, der minder om en stor vaskemaskine. På den måde trækker man papirfibrene ud igen, og de indgår i produktionen af forskelligt papirmateriale som eksempelvis æggebakker og toiletpapir, siger Jens Boye.

Han er overbevist om, at der fremover bliver sorteret endnu mere.

- Jeg tror på, at der kommer mere. I takt med at vi bliver endnu mere vant til at sortere, er jeg ret sikker på, at mængderne øges, siger renovationschefen.

- Der går altid noget tid, inden alle tager det til sig, når vi implementerer nye fraktioner til sortering.

Næste skridt i affaldsplanen er i øvrigt, at vi snart skal til at sortere farligt affald i miljøkasser, det kan du læse mere om her.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...