Vækstfonden har set på, hvor der åbner flest nye virksomheder

AALBORG: Med en kombination af mørke, corona og måske oven i købet lavvande på betalingskontoen, så ser den her januar broget ud for mange af os.

Men der er også lys i mørket. For set lidt fra helikopterperspektiv, så er der nemlig fint gang i Aalborg.

Faktisk så godt, at vi er med helt i toppen, når det gælder om at være den kommune i landet, der har været bedst til at starte virksomheder i 2020.

Det er Vækstfonden, der har kigget nærmere på tal fra CVR-registret, og de viser, at der trods coronakrisen fortsat er god erhvervsaktivitet.

Med 884 nystartede virksomheder i Aalborg snupper vi ikke alene førstepladsen i Nordjylland, vi tager også tredjepladsen på landsplan - kun overgået af København og Aarhus på henholdsvis første- og andenpladsen, skriver fonden i en pressemeddelelse.

Og netop aalborgensernes idélyst skal i høj grad være med til at genstarte Danmark efter coronakrisen, fortæller Henrik Larsen, der er ansvarlig for fondens aktiviteter i Nordjylland.

- Der er brug for de nye idéer, nye teknologier og virksomheder, når vi skal genstarte efter coronakrisen. Uden de nye idéer kan vi ikke bygge fremtidens virksomheder, og derfor er jeg rigtig glad for, at krisen ikke ser ud til at have taget modet fra aalborgenserne. I 2021 vil vi i Vækstfonden fortsætte vores øgede fokus på Nordjylland og være med til at understøtte virksomheder i alle stadier af deres udvikling, siger Henrik Larsen, der er senior director.

Vækstfonden er statens finansieringsfond. Den hjælper virksomheder i hele landet inden for alle brancher for at være med til at forbedre økonomien i samfundet og skabe arbejdspladser.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...