Nu bliver det endnu nemmere at få luft i dækkene - se her hvor de nyeste pumper står

AALBORG: Du kender det sikkert godt: du nåede ikke lige at pumpe cyklen, inden du tog afsted.

Men nu er der godt nyt, for i Aalborg og omegen skyder luftpumper op i øjeblikket. Initiativet er taget af Aalborg Cykelby.

- Aalborg Kommune er glad for, at borgerne vælger cyklen. Når der er luft nok i dækkene, forbedres cykeloplevelsen betydeligt. Derfor stiller kommunen pumper op som et servicetilbud til cyklisterne, siger civilingeniør Jeppe Andersen fra By- og Landskabsforvaltningen, som Aalborg Cykelby hører under.

Tina Larsen
Senest er der sat seks pumper op i byen. Foto: Lasse Sand

Rundt omkring i kommunen finder du indtil videre omkring 18 luftpumper - størstedelen i de centrale dele af Aalborg og Nørresundby samt langs cykelpendlerruterne i Aalborg by.

Kommunen kigger nærmere på projektet den kommende tid, og i den forbindelse har 100 svaret på en spørgeskemaundersøgelse. Halvdelen er tilfredse eller meget tilfredse med med pumperne, mens 13 procent er utilfredse.

- Nogle af respondenterne har uddybet deres utilfredshed. Den går mest på, at ventilen i pumperne ikke passer til alle cykeltyper, samt at enkelte pumper i perioder har været ude af drift, siger Jeppe Andersen og understreger, at forsøget endnu ikke er evalueret.

- Men vi skal selvfølgelig have undersøgt, om der findes noget ventilgummi som passer til et bredere spekter af cykelventiler, og som samtidig har en høj holdbarhed. Der har også været et øget driftfokus på pumperne i den sidste tid, så nogle af de tidligere fejl og mangler skulle gerne være udbedret allerede.

Senest er der sat pumper op følgende steder:

Østerådalen ved Indkildevej, to på Vesterbro (en på begge sider af Korsgade), John F. Kennedys Plads, Nordkraft og Vestbyens Station.

Foreløbig er der bestilt yderligere fem pumper til opsætning i år i Svenstrup, Nibe, Hals, Vodskov og ved Lindholm Station.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...