Rasmus Holmgård, Anne-Lise Mortensen, Jan Ole Mortensen og Keld Poulsen er gået ind i kampen for at sikre, at der igen er en badebro på Solsiden. Foto: Michael Koch
Livet her

Godt nyt til vandhundene: Her skal der være en ny badebro

Solsiden skal igen have en bro, så du kan hoppe i vandet og bade, mener en gruppe frivillige - nu samler de penge ind til projektet

01. maj 2019 kl. 09:45

AALBORG: Drømmer du om lunere tider - og at hoppe i vandet fra en badebro i Lindholm Strandpark? Så er der godt nyt; en gruppe lokale er gået sammen om at samle penge ind til en ny bro.

En af initiativtagerne til indsamlingen er Rasmus Holmgård, der har købt ejendommen lige ud for stedet, hvor den tidligere flydebro lå. Og hvor en ny efter planen skal ligge, hvis de nødvendige 150.000 kroner bliver samlet ind.

En ny badebro skal ligge her, hvor der tidligere lå en flydebro. Foto: Michael Koch

- Jeg elsker selv at bade, og tanken om at flytte til solsiden af Limfjorden og ikke kunne hoppe i den er ubærlig. Vi er mange, der gerne vil bruge badebroen, siger han og understreger, at badekvaliteten er i top.

- Vi håber selvfølgelig på donationer fra både private, fonde og virksomheder. At folk hjælper hinanden med at stable noget på benene, og at de bruger det bagefter, giver projektet en helt særlig værdi.

Hvis ellers pengene bliver samlet ind, er det planen at placere broen på stålpæle. Den oprindelige bro var en flydebro, der nu er blevet flyttet til Hou, da den ikke kunne klare vinden og strømforholdene ved strandparken.

- Håbet er, at enhver badeglad vandhund i og omkring Nørresundby kan finde råd til at give et bidrag til den nye folkeejede badebro, og at lige så mange har lyst til at bruge den flittigt, lyder det fra Lindholm Strandparks Udvikling, som er navnet på den frivillige forening bag indsamlingen.

Fra Lindholm Strandpark er der udsigt til Aalborg, som har seks badebroer, ifølge Lindholm Strandparks Udvikling. Foto: Michael Koch

I løbet af den første uge er der indsamlet 5000 kroner i en crowdfunding-kampagne, som man kan læse mere om på Strandparkens Badebro på Facebook.

Aalborg Kommune har givet tilladelse til badebroen og vil stå for at vedligeholde den, understreger Rasmus Holmgård.

Håbet er, at pengene er samlet ind, så man kan indvie badebroen i Lindholm Strandpark 14. juni klokken 15 til 20.

Annonceret indhold

Nyeste