FOKUS Fitness fejrer 10 års fødselsdag

AALBORG: Snart er det 10 år siden, at aftenskolen FOKUS åbnede sit første fitness center. Derfor fejrer FOKUS Fitness jubilæum 10. august. Fejringen er noget utraditionel for et fitness center: De serverer kagemand - og ikke den sunde variant. Det er derimod den klassiske med flødeskum, slik og ekstra smeltet sukker...

Gamle, nuværende og kommende medlemmer kan være med til at fejre FOKUS Fitness i afdelingerne på Thistedvej og Fyrkildevej 10. august, hvor der er kagemand kl. 15-17.

- Vi fylder 10 år, og enhver 10-årig drømmer om en stor kagemand. Det gør vi også, for hos os handler sundhed også om balance; at have det godt og passe på sig selv og hinanden. Det gør vi i alle træningstimer. Det gør vi også på vores 10 års fødselsdag, hvor vi hylder det indre legebarn med kage, spræl, puls og balloner, fortæller Nanna Gade, som er centerleder i FOKUS Fitness.

Gåtur med kaffe

FOKUS Fitness lancerer samtidigt et nyt koncept, som vist godt kan kaldes moderat motion: Gåture med kaffe.

Efter kagemanden kan man i de to afdelinger slå mave, mens man afprøver gåturene, som henvender sig til dem, der gerne vil motionere, men ikke kan overskue en hel træningstime. Ethvert skridt, selv de små, er et skridt mod at øge livskvaliteten, mener Nanna Gade, som tilføjer, at nogle af de gratis gåture vil have et kulturelt indslag, som oplysninger om Himmerland Boligforenings renoveringsprojekter i Aalborg Øst.

Pointen er, at alle skal have mulighed for at bevæge sig, og derfor markerer festdagen også en nedsættelse i prisen for et medlemsskab i FOKUS Fitness Fitness og folkeoplysning

Da FOKUS i 2008 åbnede det første fitness center i Nørresundby, vakte det opsigt, men en skepsis for ulig konkurrence er siden vendt til skulderklap, da det snart stod klart, at FOKUS Fitness er andet end et regulært fitness center. Siden er FOKUS Fitness fremhævet som model for nye fællesskabsformer, bl.a. i en tale af den forhenværende kulturminister Bertel Haarder til en prisuddeling af Aftenskolernes Pris i Århus.

- Vores tanke var fra start at integrere folkeoplysningens værdier i noget så hverdagsligt som et fitness center. Sundhed er jo også at have noget at stå op til og at vide, hvordan gode vaner fysiologisk påvirker kroppen, fortæller Bjørn Salling, direktør i FOKUS.

I det første center tilbød FOKUS Fitness madlavningshold i forlængelse af træningen, og det er på baggrund af de erfaringer, at de nu lancerer nye koncepter om gåture med kaffe i de nævnte afdelinger, men også fælles morgenbord i KaffeFair, hvis man træner i Sundhedshuset på Fyrkildevej.

FOKUS Fitness tæller i dag tre afdelinger på Thistedvej 58 i Nørresundby, Fyrkildevej 1 i Sundheds - og Kvartershuset i Aalborg Øst og på Hadsundvej 180 i Vejgaard.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...