Foråret nærmer sig, og tiden er inde til at finde den rustne jernhest frem og give den en grundig klargøring

Har din cykel holdt stille det meste af lockdown hen over vinteren, og har den kørt meget i sne, salt og andet snavs? Så skal den have en grundig forårsklargøring. Vi har været forbi Rasmus Lyngby fra Vestbyens Cykelhandel for et par tips og tricks til, hvordan du selv kan gøre jernhesten klar til foråret.

Først og fremmest skal cyklen vaskes grundigt. Dette er desværre noget, mange glemmer, fortæller Rasmus Lyngby. Alt fra kæde og tandhjul til hjulene og skærmen skal vaskes og skrubbes. Husk at tørre cyklen godt af med en klud til sidst.

Sofie  Rønn Christensen og Niels Skovmand
Her er nogle af de produkter, du kan bruge til at shine din cykel op til foråret. Privatfoto

Dernæst skal kæden smøres med olie. Alt du skal bruge til smørelse og vedligeholdelse, kan du købe hos din lokale cykelhandel. Husk at tjekke om kæden er stram. Hvis den sidder løst, kan den risikere at hoppe af, når du cykler. Tjek om både håndbremser og pedalbremser virker optimalt og hold øje med, at cykelstyret sidder korrekt.

Slutteligt skal du huske at efterspænde delene på cyklen og ikke mindst tjekke, at der er luft nok i dækkene. Du kan læse på dækket, hvor stort et tryk, der skal være, og på de bedre fodpumper kan du nemt se trykket ellers køb en dæktryksmåler.

Din cykel skal have skiftet dæk oftere, end du måske lige går og tror, og hvis du er i tvivl om trykket i dine dæk, kan du altid forhøre dig hos din lokale cykelhandler.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...