Det hyggelige marked er endnu en gang klar med lopper til enhver smag

AALBORG: Arrangørerne, Morten Bengtsen og Mette Bækgaard, kalder det selv "Aalborgs hyggeligste loppemarked placeret i hjertet af byen", og det er nok ikke skudt meget ved siden af. Markedet har efterhånden eksisteret i nogle år, og selvom det er et mindre et af slagsen, så er det vokset igennem tiden. På søndag 5. august er det endnu en gang tid til at sætte de mange stande op, når der er loppemarked på Louise Plads.

Camilla Gammelgaard
Der er noget for alle aldre til markedet. Foto: People of Aalborg

Lokalt marked

Det er blevet vældig populært at jagte lopper rundt omkring i landet, og det gælder ikke mindst i Aalborg, hvor der efterhånden skyder mange forskellige markeder op rundt omkring. En af de populære gengangere er loppemarkedet ved Boulevarden og Danmarksgade.

- Det er et meget lokalt marked centreret i midtbyen, og tanken med det er, at det skal være et lille hyggeligt loppemarked, hvor folk kender hinanden, og hvor der er noget for alle aldre, fortæller Morten Bengtsen.

Han og kæresten overtog markedet fra de tidligere arrangører, der af flere grunde var klar til at give stafetten videre. Dermed er det første år, de to har stået i spidsen for det. Indtil videre har de holdt to loppemarkeder på Louise Plads.

- Vi så det i et opslag på Facebook og blev hurtigt interesserede. Jeg har selv boet i nabolaget og kendte markedet, og vi synes begge to, at sådan noget er rigtig hyggeligt. Så vi ville gerne have det til at fortsætte, fordi det skaber noget liv inde i byen, siger han.

Camilla Gammelgaard
Man kan finde alt fra tøj til grydelapper. Foto: People of Aalborg

Lopper gavner

Uanset hvad du er på udkig efter, så er der en mulighed for at finde det på loppemarkedet. I hvert fald er der stande med alt fra hjemmestrikkede grydelapper og retro nips til legetøj og beklædning.

- Det er en blandet skare af unge og ældre mennesker, så der er et meget bredt udvalg. Det er det, der gør sjovt, for der er noget for alle, siger han.

Der er plads til næsten 100 stande på markedet, og Morten Bengtsen håber på, at der er udsolgt, når vi når til søndag.

Camilla Gammelgaard
Der er plads til næsten 100 stande. Foto: People of Aalborg

Loppemarkedet er også til for at gavne forretningslivet i midtbyen, og der har allerede været flere samarbejder i gang med lokale butikker. Tidligere har det været med Othello Bageriet og We Feat. Denne gang er det Butik21, der også kan få en god gevinst ud af det.

- Der kommer mange forbi på markedet, og det kan butikkerne også få glæde af, ligesom vi har glæde af deres tilstedeværelse og gode tilbud. Vi kan ligeså godt hjælpe hinanden, der hvor vi kan, siger Morten Bengtsen og fortsætter:

- Alle de overskydende lopper fra søndagens marked går til Butik21. Så hvis folk står med ting, de ikke vil have med hjem igen, kan de donere det dertil.

Loppemarkedet på Louise Plads starter klokken 10 og slutter klokken 15.

Camilla Gammelgaard
Der er mange børn, der kommer og sælger ud af deres legetøj. Foto: People of Aalborg
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...