Guf & Kugler er klar med spaghettiis og højt humør

AALBORG: Sæt kryds i kalenderen. I morgen fredag klokken 12 sker det! Guf & Kugler åbner dørene for de ishungrende aalborgensere og der er store isnyheder.

Udenfor butikken i Slotsgade er der allerede mange, der denne torsdag eftermiddag kigger nysgerrigt ind til Guf & Kugler. Gentagende gange må de gå skuffede derfra, da de bliver mødt med ordene: Vi åbner i morgen klokken 12.00. Indenfor står Ismutter (Charlotte Korsholm) og Søsterguf (Marianne Korsholm Borum) sammen med deres ismedarbejder og kæmper for at blive klar til den store åbningsdag.

- Vi glæder os rigtig meget til at byde velkommen til vores gamle isnydere, og der er allerede mange der har vinket ind til os, fortæller en glad Ismutter.

Der bliver selvfølgelig eksperimenteret med nye isvarianter.

- Vi sørger for, at der hele tiden er nye varianter, vi går jo ind for varieret kost. Vi starter med to månedens is. Det er vores hjemmelavede flødebolleis, hvor vi har blendet flødeboller ind i isen. Hvis man så elsker hjemmelavet guf, og der kommer sådan en klat ovenpå, så bliver man nærmest lykkelig. Så har vi også vores Daimis som jo naturligvis er en frisk ismasse med knuste Daimstykker, lyder det begejstret fra Ismutter.

Niels Skovmand
Flødebolleisen er sammen med de andre klar til at blive spist. Foto: Niels Skovmand

Lige netop flødebolleis skal man huske, for i forbindelse med åbningen fredag, vil alle der køber en is få smidt en gratis kugle oven i den is, man køber.

- I morgen kommer vi nok til at spørge, om man ikke lige skal have en ekstra kugle flødebolleis oven i. Så man skal lige huske at gøre plads til den ekstra kugle, når man bestiller en is i morgen, lyder det fra Søsterguf.

At der er stor kærlighed til de forskellige isvarianter stråler ud af de ihærdige ismagere. De fortæller levende om alle deres is og fremhæver den ene variant efter den anden.

- Vi skal lige fremhæve vores hindbær sorbet. Den er ekstra lækker. Den er lavet med friske bær, hvor vi har beholdt kernerne i, så man rigtig kan smage, at her arbejder vi med frugt. Den er superlækker, fortæller Ismutter.

Af andre nyheder hos Guf & Kugler skal frokostisen nævnes.

- Vi er i gang med at bage vores egne kræmmerhusskåle, og her er der ikke sparet på noget. Der er masser af æg, mælk og sukker i den opskrift. Det gør vi, så man kan få den med på sin gåtur. Sådan er vilkårene jo i disse dage, fortæller Ismutter.

Niels Skovmand
Spaghettiisen får et drys parmesanost (hvid chokolade). Foto: Niels Skovmand

- I vores frokostplatte kommer der spaghetti, tomatsovs og friskrevet parmesanost. Spaghettiisen bliver lavet på vores softicemaskine. På den kommer der hjemmelavet jordbærsauce og til sidst parmesanen, som naturligvis består af revet hvid chokolade, lyder det begejstret fra Søsterguf.

Til sidst stiller vi spørgsmålet: Har I prøvet at lave en is, der på papiret virkede lækker, og så smagte den ikke særligt godt?

- Puha, der skal vi godt nok mange år tilbage. Vores hukommelse er ikke så god. Den slags husker man ikke helt på samme måde længere, lyder det samstemmende fra Ismutter og Søsterguf.

Det er fredag klokken 12.00, at du igen kan nyde isen fra de livsglade isentusiaster.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...