Nyt analyseværktøj skal rykke flere spillere til Ungdoms- og A-landsholdet

AALBORG: Hvad har storklubber som Real Madrid, FC Bayern og Chelsea til fælles med AaB Kvinde Elitefodbold? De bruger nu alle det samme digitale værktøj til at holde styr på spillernes fysiske præstationer.

Okay, det lyder lidt nørdet, tænker du? Og det er det også! Analyseværktøjet skal nemlig være med til at rykke de individuelle spilleres præstation til nye højder. Forhåbningen er, at værktøjet også kan få endnu flere kvindelige aalborgensiske spillere på landsholdet.

Det nye analyseværktøj, Catapult, bliver allerede nu anvendt af intet mindre end 15 ud af 32 hold ved det seneste VM for herrer i 2018, og nu introducerer man altså også værktøjet til kvinderækken i Aalborg.

Købet af det nye analyseværktøj har været muligt takket være en donation fra Sydbank og skal hjælpe de aalborgensiske fodboldkvinder til at komme tættere på det træningssetup man ser hos herrerne.

- Eliteholdet arbejder hele tiden på at skabe et mere professionelt miljø for spillerne. Der arbejdes hen i mod at skabe et træningsmiljø, som nærmer sig det setup, der er i en herreklub. Derfor er vi rigtig glade for, at vi med hjælp fra Sydbank har fået mulighed for at købe Catapults analyseudstyr, siger direktør Kjeld Simonsen fra AaB Kvinde Elitefodbold.

Anne  Norre
Arkivfoto: Foto-Finn

Træningsmængde øges

Analyseudstyret fungerer ved hjælp af en avanceret, bærbar teknologi, der giver trænerstaben data, som i sidste ende skal hjælpe med at øge spillernes fysiske formåen. Gennem analyser af spillernes fysiske præstationer i løbet af træning eller kamp får trænerstaben dermed mulighed for at lave individuelle programmer til den enkelte spiller.

En anden fordel ved analysesystemet er, at man hele tiden kan følge, hvornår spillerne er på kanten af deres fysiske formåen. På den måde kan man dosere træningen i de rette mængder og på den måde være med til at forebygge skader. Systemet kan også være med til at få spillerne hurtigere klar efter en skade.

- Vi er glade for, vi kan være med til at støtte op omkring kvindeelitefodbolden i AaB og være med til at give spillerne i AaB endnu bedre muligheder for at forbedre sig, siger områdedirektør Claus Starbæk fra Sydbank.

Anne  Norre
Direktør for AaB Kvinde Elitefodbold, Kjeld Simonsen (th.), luftede allerede ved sin ansættelse i marts ambitioner om at øge træningsmængde og -kvalitet i klubben. Han glæder sig derfor sammen med Julia Haugaard (tv)., Emma Nøddelund og de øvrige spillere over, at klubben nu har investeret i analyseværktøjet Catapult med hjælp fra Sydbank, der er repræsenteret på billedet ved områdedirektør Claus Starbæk (tv.).
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...