Parasollen serverer bl.a. kysttorsk med oblater af kål samt braiseret kalv og som dessert variation over chokolade

AALBORG: Der gourmet-mad på menuen, når 60 hjemløse og socialt udsatte i Aalborg for første gang skal til nytårstaffel på Cafe Parasollen, hvor der er hvide duge på bordene og tjener i fineste puds.

- Et nytårstaffel af denne kaliber er jo normalt helt uopnåeligt for vores brugere. Det er jo to vidt forskellige verdener, der mødes, og derfor er vores brugere evigt taknemmelige. Det giver dem en god start på 2018 og lyst til at give livet et ekstra favntag i en meget svær og mørk tid, siger Søren Jensen, leder Café Parasollen.

Det er donationer fra helt almindelige danskere på den landsdækkende take away-portal Hungry.dk, som gør festmåltidet muligt. På Hungrys hjemmeside og app er en Give away-knap, som take away-kunderne kan donere et beløb på, der går ubeskåret til hjemløse og udsatte.

Hungry.dk lancerede Give Away konceptet i 2014, og alene i 2017 er der samlet 180.000 kr. ind og doneret mad til over 1700 hjemløse og udsatte over hele Danmark.

- Nytårstaffel har i århundreder samlet royale og folk fra samfundets øverste lag. Den tradition har vi vendt på hovedet og inviterer gadens folk til Nytårstaffel. Vi håber, det kan give udsatte og hjemløse en oplevelse og en god start på 2017, siger Rune Risom, adm. direktør hos Hungry.dk.

For Rune Risom og Hungry.dk handler nytårstaffel for hjemløse og socialt udsatte også i høj grad om at sætte endnu mere fokus på hjemløshed, som er et stigende samfundsproblem. Den seneste hjemløsetælling viser nemlig, at antallet af hjemløse er steget fra 4998 i 2009 til 6635 hjemløse i 2017. Hjemløsheden blandt unge er fordoblet i perioden.

Maden leveres og tilberedes af gourmet-kokkene fra Morten’s Gastronomi, der er booket via kokkeportalen ChefMade.dk. Menuen er alkoholfri, men kokkene laver lækker juice, der passer til retterne.

Menuen: Langtidshævet brød bagt på frysetørret surdej og ølandshvede. Hertil rørt smør med malt og citron. Forret: Lynsyltede og brændt kyst-torsk med oblater af kål, løg i tekstur og aromatisk olie med koriander. Juice på spinat, squash, lime og ananas. Hovedret: Braiseret og glaseret kalv, ledsaget af selleri, jordskokke skum, hård bagt persillerod og pommes fondant. Hertil serveres en kraftig sauce. Juice på rødbede, grapefrugt og ingefær. Dessert: Variation over chokolade i mørke og hvide nuancer med syrlige toner.

Maden serveres af piger fra Horne Efterskole, som har valgt at stille op for at give de indbudte gæster en oplevelse i særklasse.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...