Jamie Talbot fra Aalborg blev udvalgt til en finaleplads i årets Melodi Grand Prix - nu lader han op til sangdysten på skibakkerne i Norge

AALBORG: Der er ingen slinger i valsen, når nordjyske Jamie Talbot beskriver sin deltagelse i dette års Melodi Grand Prix. Ej heller når han stryger ned af pisterne i det norske snelandskab, hvor han i disse dage lader op til musikbraget i Royal Arena i København sammen med kæreste og familie. Det gælder om at koncentrere sig og yde sit bedste - og så kan ingen forlange mere.

- Jeg gør ikke noget halvt. Når noget fanger min interesse, så går jeg all in, siger nordjyden, der lægger vægt på at få en god oplevelse uanset om han vinder eller ej.

- Alle sangene er gode, så jeg regner ikke med at vinde og føler ikke, at der er et stort pres på mig. For mig har det bare været fedt at blive udtaget, og jeg glæder mig til en hyggelig aften, hvor jeg skal være sammen med en masse fede mennesker, siger han.

Jamie Talbot blev landskendt, da han i 2018 deltog i musikkonkurrencen ”X Factor.” Tv-eventyret endte med en andenplads i finalen og blev samtidig startskuddet til en spirende musikkarriere, som siden har budt på flere singler.

Susanne Justsen
Jamie Talbot fra Aalborg er den ene af to deltagere, der har fået tildelt et wildcard og en plads i finalen af DR’s distriktsjury. Arkivfoto: Lars Pauli

En ligetil popsang

Nu er den 31-årige aalborgenser klar til indtage scenen med sangen ”Bye Bye Heaven”, når Dansk Melodi Grand Prix 2020 løber af stabelen 7. marts. Han beskriver selv sit bidrag som en meget ligetil popsang, der handler om fristelse versus fornuft. ”Bye Bye Heaven” er skrevet af Tom Oehler, Hampus Eurenius og Aron Blom.

- Det er måske en lidt atypisk sang. Når jeg tænker på Melodi Grand Prix, tænker jeg på noget energisk musik med power-vokal a la Abba’s ”Waterloo”. Musik, der får dig til at danse. Denne sang går mere ind i noget mainstream pop og passer for eksempel godt som musik, der kunne spilles i radioen, mens man kører bil, fortæller Jamie Talbot.

Han er én af to finalister, der har fået tildelt et wildcard af DR’s distriktsjury. Den anden er Emil Vestergaard Klausen, der stiller op med sangen ”Ville ønske jeg havde kendt dig”.

Jamie Talbots og Emil Vestergaard Klausens bidrag blev ikke stemt ind, da i alt ni sange kæmpede om tre finalepladser ved en landsdækkende afstemning på P4. I stedet blev de efterfølgende, blandt de seks tilbageværende sange, udvalgt som wildcards.

Kendte navne

De fem finalister får følgeskab af yderligere fem sange, som DR’s fagjury har udvalgt. Blandt dem er kendte navne som Isam B., der tidligere var en del af Outlandish, og Sys Bjerre, der tilbage i 2008 lagde landet ned med storhittet ”Malene”.

Men den hårde konkurrence skræmmer ikke Jamie Talbot.

- Slet ikke. For mig er Melodi Grand Prix ikke en kamp men en aften, hvor vi hylder melodierne, og det er bare fedt, at der er erfarne solister med, for så får jeg jo en chance for at snakke med dem og måske hente noget inspiration, siger han.

Den 31-årige nordjyde, der er født og opvokset i Vejgaard, kommer fra en musikalsk familie. Hans far har spillet i coverbands, og selv mestrer grandprix-finalisten både trommer, guitar og sang. I 2018 blev Jamie Talbot nummer to i ”X Factor”, og siden da har han udgivet to singler og arbejder i øjeblikket på en soloplade.

- Jeg er ved at skrive sangene til pladen, og mit håb er, at jeg kan udgive den i år. Da jeg var med i ”X Factor” fik jeg anerkendelse for, at jeg kan synge. Nu vil jeg gerne anerkendes for, at jeg også kan skrive musik. Jeg vil gerne kunne leve af musikken, siger han.

Uden playback

Årets Melodi Grand Prix adskiller sig fra de sidste 21 års sangdyster ved at genintroducere liveorkestret. Det er The Antonelli Orchestra, der får æren af at akkompagnere Jamie Talbot og de andre solister i Royal Arena. Orkestret er kendt fra TV 2-programmer som ”Vild med dans” og ”Toppen af poppen”.

For Jamie Talbot er det en stor glæde, at der for første gang i to årtier bliver spillet live ved grand prix’et.

- Det er fedt at have et band i ryggen. Det ville være mere intimiderende at stå helt alene på scenen. Desuden er der noget perfekt i det uperfekte. Der kommer noget ægte ind i sangene, så de får et nyt præg, siger finalisten, der opfatter DR’s beslutning som en tester efter mange års grand prix, hvor det har handlet meget om show, dans og kostumer, mens sangene er gledet lidt i baggrunden.

- Jeg tror, at vi i år kommer til at være en slags frontløbere for, hvordan det skal foregå de næste mange år. Der har også været mere fokus på, at det skal være forskelligartede sange, der er med, og ikke for eksempel ni ballader. Der er virkelig tænkt over, hvilken type sang, hvert enkelt bidrag er, siger han.

Susanne Justsen
Grand Prix-finalisten fra Aalborg er sammen med familie og kæreste i Norge før musikbraget 7. marts. Privatfoto: Lisa Talbot

En kategori for sig selv

Dansk Melodi Grand Prix er blot en ud af mange talentkonkurrencer, der de seneste år er gledet over tv-skærmene. ”Scenen af din”, ”Stjerne for en aften”, ”Popstars” og ”X Factor”, som Jamie Talbot selv har deltaget i, er nogle af de tv-shows, der har fået danskerne til at forfølge stjernedrømmene. Men grandprix-finalisten frygter ikke en udvanding af grand prix’et.

- Jeg synes, at Melodi Grand Prix er lidt en kategori for sig selv, fordi det er originalmelodier, vi spiller og synger. Der er ingen cover-numre som i andre talentshows. Desuden er det noget, der finder sted en enkelt aften og ikke hver fredag i bedste sendetid. Og ved det internationale grand prix taler vi jo om noget, der er større end Danmark. Så repræsenterer vi et land. Man kan sammenligne det lidt med EM i fodbold eller håndbold, hvor man går fra semifinale til finale, indtil man til sidst repræsenterer sit land ved EM. Det er sikkert derfor, det hedder grand prix, siger Jamie Talbot.

Tidligere har danskerne først kunne høre sangene i dagene op til selve grand prix-aftenen, men allerede nu kan man lytte til ”Bye Bye Heaven” og alle de andre numre på dr.dk/grandprix.

Showet 7. marts ruller over tv-skærmene fra klokken 20 med skuespillerne Hella Joof og Rasmus Bjerg som værter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...