Det blev fejret med et pre-party på Hornsleth Bar, hvor deltagere, sangskrivere og andre DMGP-implicerede kiggede forbi. Den tidligere deltager Bryan Rice stod for underholdningen

AALBORG: Den ene cocktail efter den anden bliver placeret på baren ved siden af de små detaljerede fingermadder. Rundt omkring står folk samlet i mindre grupper og snakker, mens rytmiske toner flyder ud af højtalerne. Der er med andre ord gang i årets pre-party for alle implicerede omkring Dansk Melodi Grand Prix 2018, der holdes i Gigantium på lørdag.

Camilla Gammelgaard, Pauline Vink og Lars Pauli
Den yngste deltager er kun 17 år gammel og hedder Anna Ritsmar. Hun fik i aftenens anledning lov at komme ind på Hornsleth.

Showets yngste deltager

Aalborg:nu er også trukket i festtøjet og får en snak med nogle af grandprix-deltagerne. Den første, vi støder ind i, hedder Anna Ritsmar. Hun er bare 17 år gammel og er dermed årets yngste deltager. Nogle vil måske genkende hende fra X Factor 2016, hvor hun stillede op foran dommerne med sin ukulele. Siden da er der sket meget i hendes karriere, og derfor har hun i øjeblikket orlov fra gymnasiet, så hun kan koncentrere sig om musikken. Ved DMGP synger Anna Ritsmar sang nummer to: "Starlight", og hun har selvfølgelig sin ukulele med på scenen.

- Sangen handler om to mennesker, der er forelskede i hinanden, og som flygter væk fra andres meninger og finder et sted ude blandt stjernerne, hvor de har tryghed sammen. Det er et rolig og enkelt nummer, der er skrevet af Lise Cabble, fortæller Anna Ritsmar og fortsætter:

- Jeg glæder mig helt vildt til at synge min sang på lørdag. Jeg er selvfølgelig nervøs, men jo mere vi øver det, jo mindre nervøs bliver jeg. Det kunne selvfølgelig være fedt at vinde, men for mig er det vigtigste bare at være med. Jeg er virkelig glad.

Hun tænker ikke selv så meget over, at hun er feltets yngste, men det kommer til udtryk ved aftenens pre-party, fordi hun i virkeligheden ikke er gammel nok til at gå i byen.

- Jeg synes, det er sjovt at være i Aalborg. Jeg har faktisk aldrig været på bar før, fordi jeg ikke er fyldt 18, men jeg fik lige lov til at komme ind i aften, griner hun.

Camilla Gammelgaard, Pauline Vink og Lars Pauli
Der blev hygget, snakket og festet ved årets Melodi Grand Prix pre-party.

Showets nordjyde

Ved siden af Anna Ritsmar møder vi den unge nordjyde, Lasse Meling. Han skal synge sang nummer seks: "Unfound".

- Det er et skrøbeligt popnummer, der handler om at opleve et svigt og om det at komme ovenpå igen bagefter. Den er lavet på det glade beat, så det er ikke et stille nummer, fortæller han.

Han blev opdaget på et helt andet format, da han var 13 år gammel, og derfor er den nu 19-årige Lasse Meling allerede kendt på youtube og har flere numre bag sig. Den lidt anderledes baggrund ser han umiddelbart som et plus.

- Jeg håber, jeg kan bidrage med lidt nyt til Dansk Melodi Grand Prix. Sangen er skrevet som en almindelig popsang og er ikke sovset ind i grandprix, men selvfølgelig indeholder den elementer derfra, som for eksempel et omkvæd hvor ordet "Unfound" synges mange gange, fortæller han.

Han er opvokset i Frederikshavn. Så for ham er det klart en fordel, at showet holdes i Aalborg.

- Jeg føler, jeg er på hjemmebane. Så det betyder helt sikkert noget for mig, men jeg kan også mærke, at der er et pres fra Nordjylland. Der er mange, der gerne vil have, jeg vinder. Men overordnet er det en comfortzone for mig at være i Aalborg, siger Lasse Meling.

Camilla Gammelgaard, Pauline Vink og Lars Pauli
Her ses søstrene i gruppen Carlsen. De er alle opvokset på Færøerne i en meget musikalsk familie.

Showets gruppe

I en sofagruppe i hjørnet på Hornsleth Bar sidder årets eneste gruppe ved DMGP, Carlsen. Den består af de tre søstre Vanja Carlsen, Laila Carlsen og Barbara Chaparro, der alle er opvokset på Færøerne i en musikalsk familie. De synger sang nummer syv: " Standing Up for Love".

- Den handler om kærlighed og om, at uanset hvem vi er, og hvor vi kommer fra, så kan vi vise hinanden kærlighed. Det, synes vi, er et godt budskab at dele, fortæller Vanja Carlsen. Barbara Chaparro supplerer:

- Det handler også om, at når man vågner om morgenen, så er det ens eget valg, hvad og hvem man vil elske.

Gruppen er meget beærede over at være med i DMGP, og de glæder sig til at gå på scenen på lørdag. Hele arbejdet bag sangen og showet er dog lige så vigtigt for dem.

- Jeg synes det er en meget spændende proces. Man skal have sangen til at lyde godt, og derfor går man i gang med at arbejde med nogle ting. Det er også dejligt, at vi arbejder sammen som et team. Der er os tre søstre, men der er også mange andre folk omkring os, siger Laila Carlsen.

Rammerne i Aalborg falder også i god jord hos søstrene.

- Vi synes, det er fantastisk at være i Aalborg. Det minder lidt om det derhjemme, hvor det er hurtigt at køre fra det ene til det andet. Det er meget hyggeligt, og vi kan virkelig godt lide folk her. De er meget venlige og søde, siger Barbara Chaparro.

Camilla Gammelgaard, Pauline Vink og Lars Pauli
Der blev hygget, snakket og festet ved årets Melodi Grand Prix pre-party.

Udover deltagerne og andre implicerede i DMGP er flere Aalborg-personligheder også mødt op. Eksempelvis fik Kulturrådmand, Mads Duedahl, æren af at byde velkommen til festlighederne på Hornsleth Bar. I løbet af aftenen var der også underholdning, da Bryan Rice indtog "scenen" og gav nogle numre. Blandt andet sang han sit eget grandprix-bud fra 2010 "Breathing", der endte på en andenplads.

Camilla Gammelgaard, Pauline Vink og Lars Pauli
Der var godt fyldt på Hornsleth i løbet af aftenen, hvor alle DMGP-implicerede var inviteret til fest.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...