Udstillingen Rumtosset henvender sig særligt til børn i alderen 3-13 år - men der er noget at komme efter for alle aldersgrupper. PR-foto
Det sker

Gratis for de første 1000: Nu kan børn blive rumforskere på Utzon

Centret er frem til foråret forvandlet til et arkitektonisk eksperimentarium for hele familien

16. juni 2019 kl. 09:30

AALBORG: Snart åbner en stor, ny udstilling på Utzon Center, hvor børn kan gå på opdagelse i sjove rum og fed teknologi.

Udstillingen henvender sig til familier og bliver fuld af leg og fantasi, skæve rum, teknologi, natur, lys og landskaber, som børn kan gå på opdagelse i. Samtidig vil der være for eksempel rumkugler, rumstationer og mulighed for at blive godt rumtosset.

Rumtosset hører under Arkitektur er en leg-projektet, som er støttet af Nordea-fonden, og fonden betaler entré for de første 1.000, der kommer i åbningsdagene, 28., 29.-30. juni.

Fantasi og forstand

Lige nu bliver alle udstillingsrum omdannet til arkitektonisk eksperimentarium, hvor børn kan bruge alle sanser, fantasi og forstand. Der er små laboratorier og værksteder i udstillingen, hvor man selv kan bygge, lave eksperimenter og derigennem blive en rigtig rumforsker.

- Udstillingen Rumtosset er samtidig et anderledes legeland med en masse sjove rum, som primært er skabt af danske arkitekter. For eksempel er der et stort, interaktivt rum, hvor børnene selv kan tegne rum med lys og røg, siger Line Nørskov Eriksen, der er arkitekt og udstillingschef på Utzon Center.

- Der vil også være en blanding mellem et periskop og kalejdoskop, hvor igennem børnene kan se omgivelserne på en ny måde. Der vil også være plateauer på op til syv meter og små landskaber, man kan klatre i. Oppe i højden vil der være Himmelhuset, som man kan tage en lille morfar i.

Udstillingen løber fra 27. juni til 23. februar næste år.

Annonceret indhold

Nyeste