Den blå Festival kan igen i år byde på et hav af gratis koncerter. Arkivfoto: Claus Søndberg <i>Pressefotograf Claus Søndberg</i>
Det sker

Gratis jazz og blues: Den Blå Festival er lige om hjørnet

Fem dage med musik, god mad og hygge på programmet

30. juli 2019 kl. 10:23

AALBORG: Nu kan du snart nyde de bløde jazz- og bluestoner, som omfavner byen hver sensommer, når Den Blå Festival vender tilbage for 22. år i træk. Traditionen tro vil der være to hovedscener - Jazzscenen på Gammeltorv og Bluesscenen på Toldbod Plads. Derudover vil flere af byens erhvervsdrivende også byde inden for til en eller flere koncerter i løbet af de fem dage, som festivalen står på.

Både gamle kendinge og topnyheder

Du kan for eksempel lægge vejen forbi Kystens Perle, El Mariachi, Klaverstemmeren, Galleri Kirk, Brasserie Pascal eller Café Frederiksberg hvor et hav af artister fra ind- og udland vil give autentiske koncerter i den blå genre. Som noget helt nyt i år, er Salling Rooftop også en del af festlighederne, hvor der vil blive afholdt tre koncerter i løbet af festivalen. Her kan du høre Jesper Theis Duo onsdag 14. august, der består af guitarist Jesper Theis og Søren Lindholdt, der spiller kontrabas. Duoen spiller i stil med de gamle jazz- og bluesmestre, men er heller ikke bange for at puste nyt liv i gamle klassikere. Torsdag 15. august kommer Big Creek Slim Duo og fredag 16. august er det Tim Lothar og HP Lange, der vil forkæle dine ører.

Hos Ulla Terkelsen kan du nyde deres kendte brunch imens du lytter til Jazz og blues i deres hyggelige lokaler. Arkivfoto: Martin Damgård

Godt til både ører og smagsløg

Som en hver anden festival i nyere tid er der også blevet skruet op for det gastronomiske niveau til Den Blå Festival. Hos Kirk Gallery kan du for eksempel skylle al den dejlige musik ned med et godt glas vin eller en kold øl. Her vil der nemlig være vin- og ølsmagning akkompagneret af guitaristen og vinnørden Thomas Wester, der vil give publikum en smagsoplevelse, der både tilfredsstiller ører og smagsløg. Han giver nemlig sit eget bud på en række vin og øl, som han syntes smager af blues, samtidig med at han vil spille til. Hos Bistro V har de sørget for, at man som gæst kan få sig en spisepause enten inde i restauranten eller i deres madtelt, som ligger ud til Toldbod Plads. Du kan for eksempel få dig en omgang fritter med krydderurtedrys, en Vendiapølse med briochebrød eller en omgang hjemmelavede tapas fra madteltet imens du nyder tonerne fra bluesscenen lige ved siden af. På Ulla Terkelsen starter lørdag 17. august med bluesbrunch, hvor den musikalske næring vil komme fra Samantha Smith, Big Creek Slim og Jakob Kortbæk.

Den Blå Festival er fra onsdag 14. august til søndag 18. august.

Annonceret indhold

Nyeste