Lions Aalborg har succes med festival ved fjorden - publikum vokser hvert år

AALBORG: Navnene bliver bedre og bedre, og publikum flere for hver gang, Lions Aalborg arrangerer FjordRock ved Kulturbroen.

I morgen, lørdag 9. juni, sætter de strøm til det ottende arrangement, og det bliver mere ambitiøst end nogensinde, lover medarrangør Kristian Ishøy.

- I takt med at mængden af gæster vokser, vil vi også gerne have bedre navne, og takket være stor opbakning fra virksomheder i byen, der sponserer musikken, kan vi bruge flere penge på det end tidligere, fortæller han.

Hovedvægten i år er på kopibands med Gasolin-klonen Østre Gasværk og U2- entusiasterne Die Herren som topnavnene. Begge navne, som i den grad forstår at skabe en fest.

Kopiband eller ej - så er der ingen FjordRock uden Rockmaskinen, som vel bedst kan betegnes som en institution i nordjysk musikliv.

Første navn på scenen er et andet lokalt navn i form af kopibandet Pink Floyd by Timeshare.

- Vi vil rigtig gerne give folk mulighed for at få en god dag i de fantastiske omgivelser på kanten af fjorden, og jeg synes, vi har fået sat et flot program sammen, siger han.

Katrine Schousboe
Gasolin-klonen Østre Gasværk er et af FjordRocks hovednavne.Arkivfoto: Michael Bygballe

Overskud hjælper andre

Det er som altid gratis at komme til koncerterne, og det overskud, der kommer ind ved salg af øl og pølser går ubeskåret til velgørende formål i Nordjylland.

Tidligere år har organisationen eksempelvis doneret penge til julemærkehjemmet, hjertestartere og veteranhjemmet.

- Jeg kan kun opfordre til, at man kommer og støtter os. Vi gør det, fordi vi har et overskud i vores liv, som vi gerne vil bruge på at hjælpe andre, forklarer Kristian Ishøy, som i øvrigt lover, at musikken i år får en ekstra dimension.

Mange af deltagerne i søndagens store Danish Air Show skal nemlig ud at træne med deres fly. Det betyder en flot udsigt til de mange maskiner og deres trick.

- Vi skal selvfølgelig nok sørge for fra scenen at fortælle, hvem det er, der kommer hen over os, siger han.

De spiller til FjordRock 2018:

- kl. 12 Pink Floyd by Timeshare- kl. 13.45 Rockmaskinen- kl. 15.50 Østre Gasværk- kl. 18 Die Herren
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...