Hele sommeren kan du komme til gratis koncerter i den hyggelige gårdhave midt i Aalborg. Foto: Marienhaab
Det sker

Gratis musik hele sommeren: Kom til hygge i haven

Marienhaab er en perle i Aalborgs midtby - fra i morgen kan du opleve den og få livemusik oveni

03. juni 2021 kl. 18:38

AALBORG: Man tager en eftermiddag med solskin og en øl i solen. Tilsætter god stemning, masser af livemusik og nogle usædvanligt hyggelige omgivelser midt i Aalborg. Og så har man en lille kulturel perle, du bliver nødt til at udforske hen over sommeren.

- Vi begyndte på det sidste sommer og blev meget overraskede over, hvor stor interessen var, så nu fortsætter vi selvfølgelig i år, fortæller Birgitte Rode, der står bag kulturstedet Marienhaab.

LÆS OGSÅ: Fed location: Aalborg har fået et nyt spillested

I bygningen i Kirkegårdsgade mellem kirkegården og Vesterbro har hun bed and breakfast, lydstudiet Kling Klang og så det, hun kalder koncerthaven. En gårdhave i den særligt hyggelige ende, som hun sidste sommer åbnede for os alle med en række koncerter med primært upcoming navne fra Aalborg.

Ideen blev en succes hos både publikum og kunstnerne, så i år er der skruet endnu mere op for både hygge og ambitioner. Fra i morgen eftermiddag, fredag 4. juni, og så ellers hver fredag, lørdag og enkelte søndage i juni, juli og august kan du derfor slå dig ned på græsset i haven mellem blomster og træer og - ganske gratis - høre musik og se teater i Koncerthaven Marienhaab.

- Vi har fået lavet et fællesskab, hvor man får nogle hyggelige kulturelle oplevelser. Vi så sidste år, hvordan alle talte sammen på kryds og tværs i haven, og musikerne lærte hinanden at kende og fik noget erfaring med at spille live. Vi har mange talenter her i Aalborg, men nogle af dem har svært ved at komme ud over stepperne, fordi de mangler netop sceneerfaring, siger Birgitte Rode, som også selv er musiker og producer.

Der er nærmest sydlandsk stemning i haven ved Marienhaab, hvor du også kan se værker af den amerikanske træ-kunstner Steven Zachary. Foto: Marienhaab

Hun har selv været forsanger i en række bands og har spillet i en række europæiske lande og også udgivet plader i udlandet.

- Jeg har virkelig følt mig privilegeret i den sammenhæng og synes, det er vigtigt at give lidt af det videre, siger hun som forklaring på, hvorfor hun sidste år søsatte sommerarrangementerne.

For at give projektet flere kræfter er der netop oprettet en forening, Koncert - og Kultur Foreningen Marienhaab, til at stå for sommerarrangementerne. Der er også lavet et samarbejde med organisationen Nordjysk Guld og Region Nordjylland om økonomisk støtte.

- Det betyder, det er helt gratis at komme ind. Og, at der bliver lidt penge til alle de unge kunstnere, for det er jo trods alt dem, vi skal støtte. Vi andre gamle må så arbejde gratis, siger Birgitte Rode og ler højt.

Du kan finde hele programmet for arrangementerne her i juni på Marienhaabs Facebookside - juli og august følger senere.

Birgitte Rode har selv været forsanger i en række bands, turneret i Europa og indspillet plader i udlandet. Hun føler sig privilegeret og vil derfor gerne hjælpe yngre musikere på vej. Arkivfoto: Torben Hansen
Annonceret indhold

Nyeste