Mushti giver plejehjemsbeboere pizza for flere tusinde kroner

AALBORG: - Man bliver selv gammel en dag. Det har jeg altid lært.

Ordene kommer fra Mushti, som ejer pizzariaet Spor1, som ligger lige ved siden af Aalborg Banegård. Han har ejet stedet i snart fem måneder, og det går rigtig godt.

- Den anden dag kom en kvinde ind sammen med sin søn, og hun foreslog noget, jeg ikke kunne sige nej til, fortæller Mushti.

Han har tidligere bidraget med en omgang pizza til et lille plejehjem tæt på Hjallerup.

Kvinden var Mette Frillerhøj, og hun foreslog, at han kunne kigge forbi med pizza på Markusgården her i Aalborg. Den eksotiske ret er nemlig ikke en del af det klassiske måltid på plejehjemmet, hvor hun arbejder.

- Jeg tænkte bare, at der nok er mange af dem, der ikke har fået pizza i mange år, og måske nogle af dem aldrig rigtig har smagt pizza, hvis der ikke er nogen, der har introduceret dem til det, forklarer Mette Frillerhøj.

Og den forespørgsel kunne pizzamageren ikke sige nej til.

- Det er vigtigt at vise respekt og huske på de gamle mennesker, så de ikke bliver glemt. De skal også forkæles, forklarer han.

- Jeg har selv en mormor og en farmor i Tyrkiet, og jeg ringer til dem hver eneste dag, for det er vigtigt at huske på de gamle. En dag bliver man jo selv gammel, og så er man afhængig af, at børn og børnebørn husker på en, siger han.

Han anslår at hans gestus kommer til at koste omkring 2000 kroner. Det gør ham ikke noget, men han er spændt på, om han kan nå at lave de mange pizzaer inden klokken 12.30, hvor han har aftalt at mødes med Mette Frillerhøj og de forventningsfulde ældre på Markusgården.

Sarah Thun
Mushti står til daglig på Spor1 og sørger for pizza, kaffe og specialiteter. Foto: Sarah Thun
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...