Butikken BuyNature gik imod Black Friday konceptet med rabatter og tilbud og satte i stedet deres priser op. Overskuddet er nu doneret til Egholm Samråd og deres projekt med at gøre øen 100 procent økologisk.

AALBORG: Henrik Mørch, der er næstformand for Egholm Samråd, kom for nylig forbi butikken BuyNature for at hente overskuddet fra deres Green Friday. Indehaver Amin Barrada havde nemlig udvalgt netop den forening til at modtage pengene.

Populært at gå imod strømmen

BuyNature i Friis valgte at gå stik mod alle andre på Black Friday ved at sætte priserne op med 10 procent på alle varer i butikken, men der var en mening med galskaben. Indehaver Amin Barrada prøvede nemlig at sende et budskab om, at vi skal gå mere op i vores forbrug, og hvordan de produkter, vi køber, produceres, så vi kan blive mere bæredygtige i fremtiden. Overskuddet fra dagen plus yderligere 10 procent, skulle derefter gå til et godt formål. Projektet Green Friday fik da også meget opmærksomhed i medierne og ikke mindst fra butikkens kunder.

- Det var en rigtig god dag. Vi slog omsætningsrekord, og der var faktisk rigtig mange, som fortalte, at de ikke havde tænkt sig at bevæge sig ind i byen på Black Friday, men som så valgte at gøre det alligevel for at støtte op om vores projekt. Selvfølgelig var der enkelte inde i butikken for at spørge til det, og som syntes, det var en mærkelig idé, dog var langt de fleste positive, og nogle syntes, det var rigtig sjovt, fortæller Amin Barrada.

Han vil ikke ud med de eksakte beløb fra dagen, men han kan fortælle, at der er nogle tusinde til Egholm Samråd. Grunden til, at det netop var dem, han valgte at give pengene til, skyldes, at de i høj grad kæmper for det samme som ham selv. Nemlig bæredygtighed og økologi. For Amin Barrada handler det overordnet set om at passe godt på jorden, så vores efterkommere også kan få glæde af den.

Camilla Gammelgaard og Mette Nielsen (foto)
BuyNature har holdt Green Friday, hvor priserne blev sat op. Overskuddet doneres til et godt formål.

Glæde på Egholm

De cirka 50 beboere på Egholm klappede selvfølgelig i hænderne over donationen fra BuyNature. De er alle med på ideen om at gøre øen fuldstændig økologisk i fremtiden. Eller næsten i hvert fald:

- Alle marker skal dyrkes økologisk. Der har også været talt om, at alle haver skulle med, men vi er gået over til giftfri haver i mange tilfælde. Så haverne holdes udenfor, og det er der nogen, der er glade for, fortæller Henrik Mørch, der har taget turen til Aalborg for at tage imod donationen på foreningens vegne.

- Vi vil i Egholm Samråd give beløbet videre til en ny forening, der snart bliver startet. Den kommer til at hedde Egholm Øko-Ø, og den står for projektet med at gøre Egholm 100 procent økologisk i fremtiden. Det er vi faktisk næsten allerede, der mangler en eller to marker endnu, men alle lodsejere er med på ideen, fortæller han.

Egholm Samråd har tænkt over, hvad beløbet mere specifikt skal gå til. Der kommer nemlig rigtig mange turister på øen i løbet af et år, og derfor vil de gerne have flytbare bannere, der oplyser om, hvad der er på de forskellige marker.

Der går ikke mange minutter, fra han fortæller det til, at Amin Barrada også tilbyder at donere dem, så foreningen kan bruge pengene på noget andet, og det vækker glæde hos Henrik Mørch, der kvitterer med et håndtryk og to krukker økologisk honning fra Egholms egen avl.

Camilla Gammelgaard og Mette Nielsen (foto)
Henrik Mørch havde medbragt økologisk honning fra Egholm.

Amin Barrada oplyser, at Green Friday gentages næste år, hvor håbet lige nu er, at endnu flere virksomheder vil gå med i projektet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...