Livet her

Grim port er blevet forvandlet til et eventyrligt univers

Jonny Hefty og Mester88 står bag et nyt stort værk. Se her hvor:

23. september 2019 kl. 18:00

AALBORG: Rigtig mange har den seneste tid stukket hovedet ind i porten for at lure på, hvad der mon sker.

- Folk har været rigtig nysgerrige. Det er dejligt, fastslår Jonny Hefty.

Sammen med graffitimakkeren Mester88 har han de seneste uger forvandlet en uskøn port på Boulevarden til et eventyrligt univers.

- Væggene var fyldt med masser af grimme tags og klatmaleri, og derfor henvendte ejerne sig til os og spurgte, om ikke vi ville gøre noget ved det. Erfaringerne fra andre steder er nemlig, at hvis der bliver malet helt fra top til bund, så holder bøller sig fra at ødelægge maleriet, forklarer han.

Og som sagt så gjort. Ved hjælp af farve fra flere end 50 spraydåser har de over tre-fire dage sat kulør på hele porten, der ligger overfor Café Luna.

Heftys ræv er der selvfølgelig også blevet plads til. Foto: Lasse Sand

- Det er egentlig lidt sjov, for 30 år siden fik jeg bøder og en betinget dom for den slags her, nu tiltrækker det sig enorm opmærksomhed, siger Jonny Hefty.

Undervejs har makkerparret nemlig fået, hvad Hefty betegner som voldsom respons på deres værk. Folk i stort tal har kigget ind og spurgt til processen og ideen.

- Jeg har aldrig fået så meget ros for noget, som det her, siger han.

- For 30 år siden fik jeg bøder og en betinget dom for den slags her, nu tiltrækker det sig enorm opmærksomhed, siger Jonny Hefty om værket, som han har lavet sammen med Mester88  (t.v.). Foto: Lasse Sand

Maleriet i porten er tænkt som en fortælling, der skal drage beskueren ind. Inde bag bygningen er der nemlig en gårdhave, og værket skulle gerne lede naturligt ind til den og samtidig være noget skovlignende.

- Det er regulær graffiti, men vi har prøvet at lave noget, der ikke fornærmer nogen. Vi havde fra starten en løs plan om skov og brølende kronhjort, som man kender det fra malerier. Men ellers har vi hygget os frem til det, det er nu. Vi har malet og malet over, til vi var tilfredse, forklarer han.

Der mangler fortsat detaljer her og der, for undervejs blev Mester88 hyret til et andet job hos en nærliggende restaurant.

- Men vi er jo kunstnere, så det skal være i orden. Så en af dagene gør vi det helt færdigt, siger han.

Der er brugt flere end 50 dåser til maleriet. Foto: Lasse Sand

Annonceret indhold

Nyeste