Flere restauranter i byen støtter op om bæredygtighedsfestivalen med klimavenlige retter

AALBORG: Er du ultra-grøn - eller vil du bare gerne have en god mad-oplevelse til billige penge?

Læs hvad der er på klimamenuen hos otte forskellige klimaengagerede restauranter. Du kan vælge imellem en Klima Light og en Klima Deluxe ret, når en række restauranter støtter op om Aalborg Bæredygtighedsfestival, der løber af stablen fra 8.-15. september. Derved er der noget for enhver smag, og priserne befinder sig imellem 59-195 kroner, så de fleste kan være med.

Pauline Vink
Restaurant Textur er virkelig faldet godt til i byen og støtter også op om Bæredygtighedsfestivalen. Arkivfoto: Nicolas Cho Meier

1. Textur (Vesterbro 65, 9000 Aalborg)

Restauranten med den anerkendte kok Dennis Juul i spidsen er kendt for at tilbyde delikat gourmet mad til fornuftige priser. Texturs bud på en klimavenlig ret består af grøntsagsfrikassé med sauce på ristede kartoffelskræller. Det er en 100 procent vegetarisk ret, der er lavet med lokale råvarer og er fremstillet på en blanding af friske råvarer i sæson og hengemte varer, der enten er syltet, fermenteret eller tørret.

Retten kan købes tirsdag-lørdag fra klokken 17.30, er en Klima Deluxe ret og koster 195 kroner.

2. Føtex Bistro (Slotsgade 8-14, 9000 Aalborg)

Det store varehus er også med på den grønne bølge.

Bistroen i Føtex byder normalt på traditionelle danske retter, så her kan du prøve en klimavenlig ret med et traditionelt islæt. Retten er torsk i fad med øko grøntsager og øko ris.

Retten kan købes mandag-fredag fra klokken 11.30-18.30 samt lørdag klokken 11.30-17, er en Klima Light ret og koster 59 kroner.

Pauline Vink
Sushi Mania XO på Strandvejen er klar med klimavenlig sushi. Arkivfoto: Matthew Burnett

3. SushiManiaXO (Strandvejen 11, 9000 Aalborg)

SushiManiaXO er SushiMania restauranternes "flagship store", og her bliver der leget med ingredienserne.

Restauranten har fokus på gourmetoplevelser og retten bærer det spændende navn endless sea. Da det er en sushirestaurant, er det selvfølgelig sushi, der bliver serveret, og dette bliver i form af en makirulle med flamberet hiram­asa kingfish og dybstegt tigerreje, der begge dele er fanget under bæredygtige forhold, der sikrer, at fiskebestandene har mindst mulig skadesvirkning. Dertil serveres en hybenkompot, der er lavet på danskdyrkede hyben samt mikrogrønt.

Retten kan købes onsdag-søndag klokken 17-21, er en Klima Deluxe ret og koster 120 kroner.

4. Wildebeest (Østerbro 12, 9000 Aalborg)

Den veletablerede gastro pub har en meget modig menu på programmet, der nok også henvender sig til de mest modige gæster.

Her kan du nemlig prøve at sætte tænderne i en såkaldt pub grub med insektbaserede elementer. Ordet pub grub er en fællesbetegnelse for mad, der bliver serveret på pubs og indeholder altså her insekter, der på grund af den hurtige formeringsevne anses som en meget klimavenlig proteinkilde. Insekterne vil i retten være tørrede og kommer fra den lokale producent Crickster. Udover den annoncerede ret afprøver Wildebeest også nogle forskellige ting af, hvor bæredygtigheden er i centrum, og alt efter kundernes modtagelse, kan det være, at flere insektbaserede retter får lov at komme på menukortet.

Retten kan købes mandag-torsdag klokken 17-21, fredag klokken 11.30-22 og begge lørdage i ugen klokken 11.30-22, er en Klima Light ret og koster 99 kroner.

Pauline Vink
Musikkens Spisehus kan du både nyde en klimavenlig ret og den gode udsigt. Arkivfoto: Hans Ravn

5. Musikkens Spisehus (Musikkens Plads 1, 9000 Aalborg)

Hos restauranten, der holder til i Musikkens Hus, kan du få en lækker klimavenlig ret, imens du nyder en af byens bedste udsigter.

Retten er en pighvar bisque med porre og tilbydes som en mellemret. Den er lavet på pighvar skrog, og dette gør, at retten er bæredygtig. Dertil kan der også tilføjes, at grøntsagerne er indkøbt lokalt og selvfølgelig økologiske.

Retten kan købes hele september og kan bestilles hele dagen i restaurantens åbningstider tirsdag-fredag klokken 12-21, lørdag klokken 10-21 samt søndag klokken 10-14, er en Klima Light ret og koster 65 kroner.

6. Husets kaffebar (Hasserisgade 10, 9000 Aalborg)

I kulturhuset Huset i Hasserisgade gemmer der sig en spændende vegetarisk restaurant, der er selvskrevet til at være aktiv aktør i bæredygtighedsfestivalen.

De serverer vegetarisk morgenmad & frokost med økologiske drikkevarer og økologisk kaffe til budgetvenlige priser.

Morgenmaden serveres alle hverdage klokken 7.30-10.30 og frokosten serveres alle hverdage fra klokken 11-14, er i Klima Light kategorien og to retter koster 30 kroner, fire retter 40 kroner og suppe 25 kroner.

Pauline Vink
Pingvin er klar med en bæredygtig tapa-servering. Arkivfoto: Nicolas Cho Meier

7. Pingvin (Adelgade 12, 9000 Aalborg)

Hos tapas-restauranten Pingvin, der har specialiseret sig i at tilbyde tapasretter fra alle verdens hjørner, kan du i uge 37 nyde en klima midi, hvor du kan nyde fire forskellige tapas-retter der enten er vegetariske eller veganske.

Du vil i den bæredygtige tapas-servering få blomkålscurry med kartoffel, tomat og kokos serveret med saltede mandler (vegansk), asiatisk inspireret salat med kål, edamame bønner og sesam (vegansk), gazpacho - let krydret spansk tomatsuppe serveret med sprød toast melba (vegetar), bhaji - indisk løgfritte serveret med en spicy dip (vegansk).

Retterne kan købes lørdag-lørdag klokken 12-15, er Klima Deluxe retter og koster 158 kroner.

8. Café Kox (Adelgade 12-14, 9700 Brønderslev)

Aalborg Bæredygtighedsfestival har også bredt sine tråde op til Brønderslev, hvor den socialøkonomiske café, der er drevet af AOF Vendsyssel, også vil give deres bidrag på en klimavenlig ret.

Til daglig går caféen også meget op i bæredygtighed og sørger blandt andet for at sortere deres affald og har nøje planlægning for at reducere madspild. Retten hedder ugens bæredygtige kox og består af en wrap med økologiske grøntsager, salat og humus.

Retten kan købes mandag-fredag klokken 10-20 og lørdag klokken 10-15, er en Klima Light ret og koster 45 kroner.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...