Til foråret kan du igen se dinosaurer i zoo - og de tager nye venner med

AALBORG: De er store. De er livagtige. De er et kæmpe hit - særligt i børnehøjde - og til foråret kommer de hjem til Aalborg Zoo.

Når kalenderen siger påske, vender de populære dinosaurer nemlig tilbage til parken. Godt nok er det mere 65 millioner år siden, at de forhistoriske dyr levede på jorden, men i zoo har man fået sit helt eget mekaniske kuld.

Faktisk er det fjerde gang, at Aalborg Zoo har besøg af de populære dyr - i 2013 og 2014 havde man en lignende udstilling, udviklet af det naturhistoriske museum, Museo del Desierto i Mexico.

Katrine Schousboe
Små og lidt større dino-fans kan godt begynde at glæde sig - der kommer nemlig et par nye store dyr at kigge på til foråret. Arkivfoto: Andreas Falck

Og i foråret besluttede haven så at købe sin egen udstilling af 18 dinoer, der var placeret rundt omkring i zoo.

- Lige nu er de pakket væk, men når de vender tilbage til påske, vil de have nogle nye venner med, fortæller direktør i Aalborg Zoo Henrik Johansen.

Zoo har nemlig bestilt yderligere to af de livagtige væsener i naturlig størrelse. Derfor kan du til foråret også se en kæmpestor Brontosaurus, en planteædende langhals, og Mosasaurus, der levede i vandet.

- De kommer til at stå på forpladsen, eller flisområdet, lige når man kommer ind i zoo, sammen med nogle af de mange andre dinosaurer, forklarer han.

Henrik Johansen lægger ikke skjul på, at de store dyr er uhyre populære blandt parkens gæster. Det første år, 2013, hvor man havde besøg af dyrene, blev der sat besøgsrekord i zoo, mens året efter tegner sig for det næstbedste resultat.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...