Vi inspirerer til lækre påskemenuer i byen - se listen

Påsken står for døren og med det kan vi sige pænt hej til påskefrokost-sæsonen!

Ligesom vi kender det fra julefrokosten hører der en masse traditioner og "regler" til om, hvad der skal smækkes på påskebordet. Klassikerne er jo retter som æg, sild, frikadeller og lun leverpostej - men måske du er på udkig efter en anderledes menu? Og måske du også har en lille drøm om at drible let og elegant udenom køkkenknokleriet?

Vi har støvsuget den lokale "madscene" for lækre påskemenuer i et "ud af huset"-format, og herunder finder du altså inspiration til hvor og hvordan, du kan komme godt og glat gennem påskefrokosten.

Victors Madhus

Carl Klitgaards Vej 5

Årets påskemenu i Madhuset på Nørresundbys side af Limfjorden indeholder en palette af lækre retter med lokale bidrag. Menuen består af:

- Hjemmelavet stegt sild vendt i ravigottesauce

- Varmrøget laks rørt med capers, dild og rødløg

- Frilands æg med hjemmerørt mayonnaise, rejer og karse

- Rillette af lam vendt med timian hvidløg – toppet med sennepscreme og syltede løg

- Grønne asparges & kartoffel med purløgscreme

- Tartelet med høns i asparges (skal varmes derhjemme)

- Syrlig citronfromage med syltede æble

- Oste fra Sønderhaven gårdmejeri med solbærkompot

- Smør fra Ryå mejeri med læsøsalt

- Friskbagt brød

Påskemenuen koster 129 kroner pr. stk. og kan bestilles på hjemmesiden. Sidste frist for bestilling er tirsdag d. 30/3, klokken 18.00 eller indtil maksimum er nået.

Katrine Brix
Foto: Victors Madhus

Rositas

Borgergade 20

Bistroen i Borgergade har også skræddersyet en menu i anledningen af påsken, som skiller sig ud fra de andre på listen med både muslinger og havkattefilet. Rositas påskemenu ser samlet set sådan ud:

- Marinerede sild med syltede æbler, rødløg og kapers.

- Kold røget laks med rygeostecreme og dild .

- Rejer med æg, tomat og krydderurter mayonnaise

- Havkattefilet i panko med grov remulade og citron

- Muslinger i citronolie med purløg og marinerede kartofler

- Vaniljecreme med syltede æbler, pærer og mandarin

- Brød og smør

Menuen koster 175 kroner pr. kuvert og der tages kun imod forudbestillinger. Bestilling skal ske til Johan på mobil: 52509752 og afhentning er i restauranten mellem klokken 16 og 18.15 fra d. 29/3 til og med 4/4.

Katrine Brix
Rositas normale retter kan bestemt også anbefales. Arkivfoto: Nicolas Cho Meier

Smageriet

Smageriet har sammensat flere forskellige påskemenuer, så der både er noget til dig, der foretrækker de traditionelle retter og dig, der er klar til at prøve noget nyt. Der er også noget til dig, der er fan af vælg selv-konceptet med menuen "Påske/pinse-bord 2021 - design selv". Her får du 7 selvvalgte retter for 165 kroner, se mere her.

Anbefalingen går på at prøve menuen "påskefrokostmenuen", hvor der er udvalgt syv af de mest populære påskefrokost-retter:

- Marinerede hvide sild med løgringe og kapers

- Æg med mayonnaise, rejer, citron og karse

- Paneret rødspættefilet med grov remoulade og citron

- To tarteletter med høns i asparges

- Frikadeller med agurkesalat

- Mørbradbøf med champignon a la créme

- Friskbagt leverpostej med champignon og bacon

Menuen kan bestilles her og leveres kold fra fem kuverter fra d. 22. marts til og med d. 24. maj. Med rabatkoden "Påskehygge" kan du indtil 1. april få levering til billige penge.

Katrine Brix
Du kan både tage den nemme løsning eller designe din egen menu hos Smageriet. Foto: Smageriet

Bønkels

Danmarksgade 27A

Er du tapas-entusiast, så kan vi anbefale at tage et kig i retningen af takeaway-biksen Bønkels.

Her har de sammensat en lækker påske-tapastallerken, og med den får du følgende:

- Fiskefilet med remoulade

- Leverpostej m. bacon

- Laksesalat

- Æg og rejer

- Kyllingesalat

- Røget mørbrad med æble/peberodscreme

- Brownie

Bønkels Påsketapas koster 200 kroner og kan bestilles fra d. 15. marts og senest 30. marts, klokken 12, på mobil: 60 56 80 67. Du vil modtage en bekræftigelse hurtigst muligt.

Katrine Brix
Alt er lavet helt fra bunden i Bønkels påsketapas. Foto: Bønkels

Fandanko

Gammel Gugvej 19

Vi fortsætter i tapas-sporet lidt endnu. På Fandanko har de taget det velkendte, klassiske smørrebrødskoncept og tilføjet det et lille twist. Det har resulteret i påsketapas, hvor du får otte lækre retter. Menuen består af:

- Store håndpillede rejer: serveres med karse-aioli, smilende æg og syltet citron

- Røget laks: med forårsløg, cremet fennikel-salat og friske krydderurter

- Gode hjemmelavede karrysild: tilsmagt med bl.a. æble, løg og purløg

- Dyrlægens Natmad - FANDANKO style: svampepate, pocheret kalvelårtunge og sat løgpure

- Kold salat med sprængt kylling: tilsmagt med bl.a. panchetta, kapers, asparges

- Sprængt kalvespidsbryst: med trøffel aioli og langtidsbagt tomat

- Rosastegt roastbeef: med pickles og friterede løg

- Bøgerøget hjorteinderlår fra Rævhede: med hjemmelavet tzatziki og søde peberdråber

- To slags nybagt brød

Er du ramt af den store sult, kan du tilvælge en god omgang gammeldags æblekage og/eller mini oste-tapas. Menuen koster 169 kroner pr. stk. og tilbydes kun fra d. 29/03-05/04 - begge dage inklusiv. Forudbestilling er nødvendig.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...