Tag et sødt hvil fra julegaveindkøbene og forkæl smagsløgene

Julehandlen er for alvor gået i gang, og alle gør deres bedste for at nå i mål med alle julegaverne, så midtbyen summer derfor lige nu af liv.

Men det kan også være noget af en disciplin at komme helskindet igennem juleindkøbene, og det er helt sikkert, at der vil være vandret et par kilometer, når shoppingturen er overstået.

Man kan derfor godt argumentere for, at du med god samvittighed kan sætte tænderne i en dejlig julegodte, uden at det nødvendigvis behøver at tælle i det store kalorieregnskab.

Aalborg har heldigvis masser af små oaser, der egner sig perfekt til formålet, og vi har set nærmere på, hvor du kan finde de bedste julegodter i byen.

Pauline Vink
Studenterbiksens Brændte Mandler ligger ved Magasins udgang til Algade. Foto: Pauline Vink

Brændte mandler, Studenterbiksens Brændte Mandler

Lige uden for Magasins udgang i Algade finder du en autentisk lille vogn med lækre brændte mandler.

De brændte mandler bliver lavet på stedet i en stor gryde, så duften af den karamelliserede sukker og de ristede nødder breder sig med tillokkende kraft, og det er svært at gå forbi Studenterbiksens Brændte Mandler uden at købe en pose med af de knasende og sprøde små lækkerier.

Er du ikke til de traditionelle brændte mandler, eller har du lyst til at prøve noget, der er lidt anderledes, kan du købe dig en pose brændte mandler med enten lakrids-, kakao- eller hindbærsmag.

Så er du samtidig også med at til at gøre julemåneden en anelse sjovere for en fattig studerende - alle der arbejder i Studenterbiksens Brændte Mandler er nemlig unge studerende.

Pauline Vink
På julemarkedet kan du nyde en pandekage med forskellige toppings. Foto: Pauline Vink

Pandekager, Pandekager & Vafler

Ingen julegodteliste uden at have været forbi julemarkedet.

Julemarkedet har et rigtig godt udvalg af lækkerier, men vi synes dog, at en enkelt julehytte skiller sig ud, og det var igen duften af noget sødt og godt, der tiltrak os.

Hos julehytten med navnet Pandekager & Vafler står personalet nemlig og laver pandekager på store pander, som man kender det fra markeder og gågader rundt omkring i verden.

Den søde duft, der breder sig når pandekagen bages, får med det samme tænderne til at løbe i vand, og ikke mange minutter efter at pandekagen er bestilt, står du med dit eget eksemplar i hånden.

Som topping kan du vælge imellem sukker, kanelsukker, flormelis, chokoladesovs, karamelsovs, jordbærsovs og endda også softice, så der er noget for enhver smag.

Pauline Vink
Guf & Kugler er gået juleamok og har hele tre forskellige juleis på menuen. Foto: Pauline Vink

Tre slags juleis, Guf og Kugler

Guf & Kugler er gået totalt juleamok, og når du træder ind ad døren, vil du kunne se, at Søsterguf og Ismutter tager julemåneden meget seriøst.

Der er pyntet op fra gulv til loft med alverdens finurlige julepynt både fra deres egen barndom og med nye ting, som du kan købe med hjem til dit eget juletræ.

Der er selvsagt også flere forskellige julegodter at finde på deres menukort lige nu, men det som de er allermest kendt for er deres lækre hjemmelavede is lavet på italiensk manér, så her er det oplagt, at se nærmere på, hvad de to søstre har fundet på.

Her har de hele tre julede is-udgaver, som du kan sætte tænderne i: Cherry Christmas, som er en vaniljeis med amaretto kirsebær, der smager af risalamande samt Kanelis og Marcipangrisen, der vist begge taler for sig selv.

Det hele toppes med hjemmelavet guf og Guf & Kuglers egen bolsjedrys.

Pauline Vink
Brændte-Mandler-vognen har stået i Algade hver jul de seneste 40 år. Foto: Pauline Vink

Kandiserede æbler, Brændte-mandler

Den hyggelige vogn ved Sallings udgang til Algade er nok et af byens mest kendte steder, når det gælder salg af julegodter.

Duften af de sukkerholdige varer, de sælger, spreder sig hver julesæson i gågaden, og mange vil måske have minder fra barndommen om at have spist brændte nødder, julehjerter og andet sødt fra den fine gamle vogn.

Vognen har nemlig stået på den samme plads hvert år de seneste 40 år. Udvalget her er ganske stort, men en af de ting, som folkene i vognen mestrer til perfektion er de kandiserede æbler.

Æblerne er spejlblanke, og det giver bare en helt speciel følelse at bide i sådan et kandiseret æble, som bringer minder frem om juletid og hygge. Æblerne fås også med kokosdrys eller chokolade med krymmel.

Pauline Vink
Gingerbread Muffins er et anderledes bud på en julegodte, og så har du samtidig også mulighed for at få hvilet benene i Espresso Houses hyggelige lokaler. Foto: Pauline Vink

Gingerbread Muffin, Espresso House

Aalborg har taget godt imod Espresso House kædens store kaffebar i Bispensgade, og der er altid fyldt godt op med glade aalborgensere, der har lagt vejen forbi de hyggelige lokaler, fordi kaffetørsten har trængt sig på. Hos den skandinaviske kaffekæde følger deres udvalg selvfølgelig også årets gang, og de har g også nogle julede lækkerier på menuen. De sælger både æbleskiver og klejner, men de kan også byde på et lidt mere spændende bud på en god julegodte. De sælger nemlig overdådige Gingerbread Muffins, der en en muffinkage med smag af krydret ingefær, creamcheese frosting og tørrede tranebær, som passer perfekt til en af deres tre julekaffer.

Pauline Vink
Pandekager & Vafler spreder julestemning og en skøn duft af søde pandekager i julebyen på Gammeltorv. Foto: Pauline Vink
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...