Blomsterhandler Henrik Holdensgaard viser dig hvordan

AALBORG: Henrik Holdensgaard, indehaver af Holdensgaard blomster, har hjulpet os med at lave en udførlig guide til, hvordan du nemt kan lave en smuk juledekoration med naturmaterialer, der er nemme at få fat i. Det er slet ikke så svært, som man skulle tro og kan være en hyggelig juleaktivitet for hele familien.

Alt du skal bruge er:

- En form til din dekoration - for eksempel en kurv.

- Dekorationsler

- Mos

- Ståltråd

- Elefanttråd

- Limpistol

- Ting fra naturen: F.eks. grene, kogler, gran, nødder

- Julekugler

Pauline Vink
Det første du skal gøre, når du har udvalgt dit lys, er at tråde det. Foto: Lasse Sand

1. Tråd og placér lyset i din form

Det første du skal gøre er at udvælge dig et lys. Her er der valgt et langt og dybrødt lys, der passer rigtig godt sammen med de naturlige farver, som kommer til at indgå fra naturmaterialerne i dekorationen. Rød er en meget populær farve denne jul, så det er også det helt rigtige valg, hvis du gerne vil være med på årets julemode. Når du har udvalgt dit lys, skal lyset trådes. Det gør du med en kraftig elefanttråd, som kan købes i hobbyforretninger eller hos blomsterhandleren. Det er vigtigt, at spidsen af elefanttråden er skarp, så klip tråden på skrå med en tang, ellers risikerer du, at dit lys flækker. Du starter med at presse elefanttråden forsigtigt ind i bunden af lyset, og herefter kan du bruge en tang til at presse de sidste par centimeter tråd ind i lyset. Placér tråden så tæt på lysets midte som muligt. Efterlad cirka to centimeter elefanttråd uden for lyset og klip og montér lyset i en udvalgt form med dekorationsler og mos. Her er der valgt en stjerneformet kurv som form.

Pauline Vink
Din juledekoration bliver flot, når du afdækker bunden med forskelligt gran. Foto: Lasse Sand

2. Afdæk

Herefter begynder det grundlæggende arbejde med at fylde grønt på dekorationen. Her kan du bruge forskelligt gran og grønt, som du kan finde i haven eller naturen. Husk kun at tage fra nedfaldsgrene i naturen eller eventuelt køb lidt forskelligt hos blomsterhandler eller supermarked. Placér det grønne tilfældigt, men sørg for at komme hele vejen rundt og skab variation imellem de forskellige typer af grønt. Det er en god idé at have nogle opretgående graner såsom sulten fyr og lidt faldende, såsom blød ene, der kan gå ud over kanterne på din dekoration. I denne dekoration er der brugt ”sulten fyr,” blød ene, hønsefod og tillandsia mos.

Pauline Vink
Rødgranskoglerne skal sættes fast med en limpistol. Foto: Lasse Sand

3. Grankogler

Når du syntes at din dekoration har fået en pæn afdækning, er det tid til at sætte store grankogler i din dekoration. Her er der brugt fyrretræskogler og rødgrankogler. Det er flot at placere grankoglerne i par og forsøge at få skabt nogle forskellige niveauer ved at bruge grankogler i forskellige størrelser. Placér nogle af grankoglerne sådan at de går ud over kanten. Fyrrekogler fastgøres med ståltråd, der vikles hele vejen rundt om koglen, hvorefter enderne af ståltråden presses ned i dekorationen for at fastgøre koglerne. Enderne af ståltråden skal være et par centimeter lange. Rødgrankoglerne sætter du fast med limpistol.

Pauline Vink
I denne dekoration er der valgt røde julekugler, men det bestemmer man selvfølgelig selv.

4. Julekugler

Start med de største julekugler og placér dem tættest på midten og de små julekugler yderst og øverst i dekorationen. Julekuglerne limes fast med en limpistol. Du kan skabe variation ved at bruge forskellige julekugler, men det er helt op til dig selv, hvilke farver du ønsker skal indgå. I denne dekoration er der valgt matte og blanke julekugler i røde farver, der passer til lyset.

5. Nødder, lavgrene og små grankogler

Pauline Vink
Voila! Det færdige resultat. Foto: Lasse Sand

Til sidst fylder du på med lavgrene, nødder og små sitkagrankogler alle de steder, hvor du syntes at der mangler noget på dekorationen. Fastgør lavgrenene med elefanttråd, der er bøjet som klammer. Nødder og de små sitkakogler kan du lime på med limpistol. Sørg for at valnøddernes spids vender enten ud af eller op af i dekorationen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...