Vestre Fjordpark er et af de steder, hvor du kan hoppe på SUP-boardet. Arkivfoto: Torben Hansen
Livet her

Guide til gode SUP-spots: Her skal du tage hen i Aalborg-området

Hvor er det bedst at SUP'e? Hvad skal man huske? Aalborg Outdoor giver her sine bedste tip

06. august 2021 kl. 17:01

AALBORG: Der har været stor hype omkring tidens nok favorit-aktivitet på vandet: SUP.

Og det forstår man jo godt. Alle kan være med, det er god motion og du kan gøre det, når du vil og med hvem du vil. Men hvor?

LÆS OGSÅ: Instruktøren guider: Sådan kommer du godt i gang med SUP

Tankerne flyver formentligt hurtigt på den store, smukke Limfjord, men Martin Funke fra Aalborg Outdoor udpeger et helt andet yndlingssted til den gode SUP-tur. Samtidig guider han til andre steder, du også kan overveje.

Nordens Kridtgrav

Øverst på Martins egen liste over favorit SUP-spots står Nordens Kridtgrav i Hasseris; den 600 meter lange og 9 meter dybe sø med fantastisk flot turkisblåt vand.

- Her er det især godt at tage hen, hvis man er begynder med SUP-boardet, da det ligger godt i læ for vinden. På den måde har man bedre forudsætninger for at øve sig uden de store vejrmæssige udfordringer, fortæller Martin.

- Man skal være obs på, at det frarådes at bade. Det skyldes, at der bare en halv meter nede er ekstremt koldt vand, der kan give krampe i kroppen og gøre det svært at komme i land igen. Med våddragten og SUP-boardet er man dog good to go.

Og hvorfor er det så den personlige favorit? spørger vi Martin.

- Der er så utrolig flot. På sådan en solrig sommerdag ligner det jo Caribien med det turkisblå vand og de andre omgivelser.

Nordens Kridtgrav i Hasseris. Arkivfoto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Vestre Fjordpark

Vestre Fjordpark i Vestbyen er et populært badested, men det er også ideelt til SUP.

Der er god plads og som aflukket område er det også et kanongodt sted at starte, hvis man er nybegynder.

Minusset er, at der i perioder kan være så mange badegæster, at det bliver svært at bevæge sig rundt med brættet. Tommelfingerreglen er naturligvis at holde god afstand, så du ikke får smidt hverken åre eller dig selv i hovedet på en uskyldig badegæst.

Vestre Fjordpark. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen <i>Kim Dahl Hansen</i>

Limfjorden

Limfjorden er selvfølgelig også en mulighed. Martin Funke peger på et bestemt sted, du med fordel kan starte ud.

- Et godt sted at tage hen er Aalborg Sejlklub, som er en stor havn med plads til at øve sig og blive fortrolig med vandet, inden man kommer ud på fjorden.

- Hvis man vil på en lille tur, kan man padle videre til Egholm eller langs havnefronten. Men vær obs på strøm og vind. Det er altid smartest at starte mod vinden, da det kan være svært at komme tilbage i modvind.

Martin fortæller desuden, at der er chance for at møde sæler, oddere og en masse fuglearter på Limfjorden. Delfinen er endnu ikke spottet i år, men man kan da have lov at håbe!

Limfjorden. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen <i>Kim Dahl Hansen</i>

Lindholm Å

Lindholm Å, der slanger sig fra den nordjyske by Tylstrup til Nørresundby og ud i Limfjorden, er også velegnet til SUP.

- Åen er især et godt go-to i blæsevejr, da den ligger lavt i forhold til omgivelserne og man er ofte i ly af træer, fortæller Martin Funke.

- Det mest normale begyndelsessted på Lindholm Å er fra Nørresundby. Der er kun 700 meter ud på fjordens nordside og tager man vest på derfra, kommer man bagom Egholm, hvor der er lavvandet og ingen bådtrafik.

En hel tur rundt om Egholm er i øvrigt på ca. 11 kilometer. Vil du på en længere tur kan du padle til Nibe; en tur på ca. 20 kilometer og med en fantastisk endestation i form af Guf og Kuglers ishus på Nibe Havn.

Lindholm Å. Arkivfoto: Lars Pauli <i>Foto: Lars Pauli</i>

Ryå

I å-genren er der også Ryå. Her kan du opleve en fantastisk smuk natur, fortæller Martin Funke, der også har en rute klar.

- Det mest normale begyndelsessted på Ryå er ved Aabybro Mejeri, som laver den lækreste is, og herfra er der ca. 12 kilometer til Limfjorden. På turen passerer du den flotte Birkelse Hovedgaard og Birkelse Oplevelsescenter, hvor der er sheltere og bålplads, man kan gøre stop ved og benytte gratis.

Kommer man fra Aalborg, kan man hoppe på bussen, som stopper lige ved Mejeriet, så det kan sagtens lade sig gøre uden bil.

Ryå. Arkivfoto: Henrik Louis <i>Henrik Louis</i>

Vil du have mere info om stederne og ruterne? Og mangler du SUP-udstyr eller færdigheder, før du kan tage på eventyr? Så kan du læse mere om, hvordan du kommer godt i gang her.

Annonceret indhold

Nyeste