Klubben har haft syv cyklister med til VM i Korea, og de har mange medaljer med hjem i kufferterne

AALBORG: Verdensmesterskaberne på ethjulede cykler kan bedst sammenlignes med et mindre OL med både atletikdiscipliner, holddiscipliner og individuelle konkurrencer. Luck Aalborg har haft syv cyklister afsted, og de har tilsammen hevet 23 medaljer hjem til byen. Det blev til otte guld, tre sølv og 12 bronze i 13 forskellige discipliner.

Mere end cirkus

Luck Aalborg, der holder til på Gl. Lindholm skole, har eksisteret siden 2001 og er i dag oppe på 50 medlemmer. Syv af dem her netop deltaget ved Unicon i Korea, der både er et VM og en konvention på samme tid, og det er gået rigtig godt for den nordjyske klub. Formanden for Luck Aalborg, René Kristensen, har ikke selv været med men har holdt en tæt kontakt til holdet, der har haft en fremragende tur.

- Der har været en helt utrolig god stemning dernede. Både sportsligt og socialt, men de har været udfordrede, når de skulle på restaurant, fordi de ikke har kunnet læse tegnene i menukortet, griner han.

Sporten med ethjulede cykler er ikke en af de mest udbredte, og René Kristensen fortæller, at mange, han møder, forbinder det med cirkus og underholdning. Der er dog meget mere i det. Verdensmesterskaberne byder både på holdsport som basket og hockey, atletikdiscipliner som højdespring, længdespring og sprint og freestyle, hvor der køres et program til musik. Man kan også cykle 10 kilometer, en maraton eller tage den hårde tur på 100 kilometer, og så er der trail, hvor der køres på udfordrende forhindringsbaner. Sidstnævnte er en af de discipliner, hvor Aalborgklubben klarede sig godt. Den 21-årige Jonas Jørgensen endte nemlig øverst på skamlen i speedtrial (forhindringsbane på kort tid red.). Han blev også verdensmester i længdespring med et hop på hele 380 cm.

Camilla Gammelgaard
Her ses Jonas Jørgensen, der hev medaljer hjem i flere discipliner. Privatfoto

En anden lovende cyklist fra klubben er den 13-årige Emma Ring, der deltog ved VM for første gang. Hun vandt guldmedaljer i flere discipliner og kunne også tage en af sølv og en af bronze med hjem fra Korea. Udover de to, så bestod holdet af Thomas Ring, Emilie Jørgensen, Helene Kragelund, Josefine Fauerby og Monika Sveistrup.

Kom og oplev det

René Kristensen er meget stolt af deltagernes præstation.

- Det er jo selvfølgelig svært at sige, hvad man forventer på forhånd, men vi har tradition for at tage medaljer med hjem, så det håbede vi da på. Alligevel har det overgået mine forventninger. Det er virkelig flot, hvad de har hentet hjem, siger han.

Han fortæller også, at de alle sammen har trænet benhårdt de sidste to år for at være klar til VM.

- Nogle af de unge cyklister har virkelig taget over for dem, der er stoppet, og det er dejligt at se.

Hvis man gerne vil se de dygtige cyklister i aktion, så kan det lade sig gøre lørdag 25. august på Honnørkajen, hvor der afholdes DM i trail og længdespring. Søndag 26. august gælder det stadiondisciplinerne ved stadion i Skovdalen.

- Det plejer at være et tilløbsstykke, hvor folk måber, når de ser hvor langt og højt man kan hoppe over biler og så videre på en ethjulet cykel, siger René Kristensen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...