Han er både kendt fra tv og sine skøre påfund for at få gæsterne til at komme forbi. Nu skal Restaurant Rusk-lokalerne nyde godt af hans evner med nordisk og fransk mad

AALBORG: Rusk-lokalerne på Brandstrupsgade i Aalborg har stået ledige, siden Simon Pedersen opsagde lejemålet og rykkede på Svalegården i Hasseris.

Nu er der nyt om hvem, der skal drive køkkenet videre på adressen, der siden Pingvin-tiden har været ærkefransk med dansk/nordisk snit med priser og flotte anmeldelser til følge.

Manden der vil løfte arven er Peter Kjeldgaard. Han er kendt fra tv-programmet Hells Kitchen og senest som forpagter på Gjøl Kro med blandt andet sin monsterburger, der skaffede ham en shitstorm for at "forherlige madspild". Men håndværksmæssigt er han et helt andet sted end burgere og klassiske danske retter. Nu vil han hellige sig det, han elsker allermest, nemlig den finere kogekunst, hvor der er kælet for alle detaljer.

Jakob Kanne Bjerregaard
Det er slut med at lave monsterburgere hver dag. Peter Kjeldgaard har større ambitioner og har overtaget Restaurant Rusk. Foto: Henrik Louis

Køkkenet på Restaurant Urt bliver, som navnet antyder, baseret på både grønsager ud fra nordiske principper, og så bliver der den franske del med tatar og bøf bearnaise. Der bliver en menu med otte grøntsagsretter og otte retter med kød.

- Jeg vil rigtig gerne tilgodese den tiltagende efterspørgsel efter vegetarretter, for de har også fortjent god kræs. Men jeg skyder jo også lidt med spredehagl, for jeg vil jo også gerne have en god tatar og noget lækkert til børnene. Men de 16 retter er på side 1 i menuen, for det er her, mit hjerte brænder, og jeg håber, at folk vil støtte op om det derinde. Så kan man finde de andre retter på side 2, griner han og fortæller, at der da også er noget til forretningsfolk og gæster med tid midt på dagen til restaurantbesøg.

For der vil være smørrebrød til frokost alle åbningsdage, og noget atypisk er åbningstiden onsdag til mandag.

- Det var egentlig ikke monsterburgeren, jeg havde lyst til at blive kendt for, men den bliver på menukortet derude, som jeg tilpasser publikummet, der kommer på kroen. Jeg har hørt, at de gerne vil have almindelig dansk mad, og det skal de få. Så flytter jeg min pæne fine dining til Aalborg, siger han.

Restaurant Urt åbner søndag 1. maj.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...