Corona har aflyst gudstjenester over hele byen - vi guider dig til elektroniske alternativer

AALBORG: Skal - skal ikke. For mange af os er det først rigtig jul, når vi juleaftensdag har været i kirke og sunget (mumlet) alle ti vers af Et barn er født i Betlehem.

Sådan plejer det i hvert fald at være. Men som med så meget andet har corona også her spændt ben for plejer og ødelagt manges lyst til at gå i kirke her i juledagene. Og i aftes meldte en enig folkekirke så ud med en anbefaling om, at alle gudstjenester frem til 3. januar bliver aflyst.

Heldigvis har mange kirker og kulturhuse brugt 2020 på at eksperimentere med virtuelle alternativer, og derfor er det de seneste uger myldret frem med festlige måder at komme til julegudstjenester på - fra sofaen.

Her på aalborg:nu har vi derfor fundet 5 oplagte muligheder - du i dag, 24. december, kan logge ind på:

Ansgars Kirken

Havde lagt op til et brag af en julefejring. I samarbejde med Aalborg Kongres & Kultur Center ville man lave tre store julegudstjenester i Aalborghallen. Men forleden måtte man kaste håndklædet i corona-ringen og droppe at samle de mange hundrede mennesker.

I stedet bliver der en virtuel julegudstjeneste i Ansgars Kirken kl. 14 - gudstjenesten bliver streamet på både Facebook og YouTube, skriver kirken på Facebook.

Ved gudstjenesten medvirker kirkens tre præster, og der vil blive sunget både klassiske julesalmer og nyere sange.

Katrine Schousboe
Ansgars Kirken streamer julegudstjeneste både på Facebook og YouTube. PR-foto

Musikkens Hus

Også i Musikkens Hus havde man lagt op til en nyskabelse - i form af et samarbejde mellem kulturhuset og flere kirker om to musikalske julegudstjenester 24. december.

Omstændighederne har imidlertid fået Musikkens Hus til at digitalisere begivenheden, så vi alle kan overvære den hjemme fra stuen.

Julegudstjenesten vil byde på salmesang, oplæsning fra juleevangeliet og inspirerende taler fra sognepræst Jesper Fodgaard og præst Thomas Willer, mens musikken fremføres af blandt andre solist Margrethe Grarup, der er kendt som en af Danmarks bedste bluessangerinder, akkompagneret af musikere fra Aalborg Symfoniorkester under ledelse af kapelmester Mads Houe Sørensen.

Det hele foregår i koncertsalen, hvor det storslåede koncertorgel – med hele 5.450 håndlavede piber – for alvor kommer til sin ret.

Gudstjenesten bliver blandt andet streamet kl. 13 på Musikkens Hus' Facebookside og YouTube-kanal.

Katrine Schousboe
Musikkens Hus skulle have haft to musikalske julegudstjenester - det bliver nu til en digitaliseret version i stedet. Arkivfoto: Claus Søndberg

Hasseris Kirke

I Hasseris Kirke skulle der have været hele seks gudstjenester at vælge mellem i dag - både for børn og voksne. I aftes blev alt dog aflyst til og med 3. januar - på forhånd havde kirken lavet et elektronisk alternativ til dem, der enten ikke kan eller vil møde fysisk op.

Derfor kan du på YouTube fra og med i dag se en julegudstjeneste fra kirken med Anne Sophie Bredmose Jakobsen som prædikant.

Katrine Schousboe
Hasseris Kirke har hele seks gudstjenester - og altså også et elektronisk alternativ. Arkivfoto: Martin Damgård

Budolfi

I Aalborgs domkirke, Budolfi Kirke, er der i skrivende stund planlagt en række gudstjenester i løbet af eftermiddagen. Her har man droppet både fællessang og altergang for at leve op til corona-retningslinjerne, til gengæld vil kirkens kor sørge for den rette stemning.

Vil du hellere følge det hele fra sofaen, er det også en mulighed. NORDJYSKE sender live fra gudstjenesten med Aalborgs nye domprovst Jacob Køhn Andersen kl. 14.

Du kan følge begivenheden på nordjyske.dk

Katrine Schousboe
Du kan følge en af julegudstjenesterne fra Budolfi live på nordjyske.dk. Arkivfoto: Claus Søndberg

DR

Endelig er der en klassiker - i den forstand, at DR altid har et elektronisk alternativ til selv at møde op på bænkeraderne.

Årets julegudstjeneste bliver sendt live fra Risskov Kirke 24. december kl. 14.45 på DR1. Allestedsnærværende Phillip Faber lægger op til gudstjenesten, hvor det aarhusianske kor Korvida medvirker og sognepræst Hanne Marie Houkjær prædiker. DR-værterne Anders Laugesen og Sofie Østergaard sætter landets børn i gang med at producere rullinger, dukker lavet af toiletruller, til en julekrybbe og undervejs synger Anne Linnet en af sine nye julesange.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...