Byen har fået et nyt symfoniorkester af unge musikere

AALBORG: Byen blomstrer af talent. Overalt skyder det op med unge navne.

Også på det kunstneriske område er der de seneste år vokset et blomstrende elitemiljø op med Aalborg Talentakademis elitelinjer indenfor musik, billedkunst og teater og Aalborg Kulturskoles samarbejde med Det Kongelige Teater om ballettræning.

Nu får byen endnu et bevis på, at mange går rundt med et helt særligt talent. Aalborg har netop fået et ungdomssymfoniorkester med fast forankring i byen.

Orkestrets medlemmer er primært studerende på Musikalsk Grundkursus - kaldet MGK - som kan betegnes som musikkens svar på Team Danmark. De fleste følger en gymnasieuddannelse ved siden af MGK og har så orkesterprøver og -koncerter som projekter i løbet af skoleåret.

Det er et samarbejde mellem MGK-Nord i Aalborg og MGK-Østjylland, der har gjort det muligt at lave orkestret, som har elever fra begge centre. Derfor har det også hjemsted i både Aalborg og Aarhus.

Orkestret spiller fire koncerter om året - bl.a. på mandag 4. februar. Foto: Aalborg Kulturskole

Dirigent for orkestret er Bruno Campo, der oprindelig kommer fra Guatemala. Campo har stået i spidsen for mange forskellige orkesterprojekter i europæiske storbyer, og har desuden undervist under den venezuelanske mønsterbryder- og orkesterfilosofi El Sistema, der har haft stor succes i hele verden med at ændre børns negative sociale arv.

- Bruno tager arbejdet med de unge meget seriøst, og det hårde arbejde, som alle lægger i dette gør, at orkestret er yderst velspillende, også set med internationale øjne. Det er altså et orkester, som byen kan være meget stolte af, siger Line Møller, der er leder for MGK-Nord.

Ungdomssymfoniorkestret spiller fire koncerter om året. Du kan opleve dem på mandag 4. februar kl. 19.30 i Utzon Center. Der er fri entré.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...