Fredscontaineren står på Algade ved Aalborg Historisk Museum, men du skal skynde dig, hvis du skal ind og se den. Foto: Lise Sastakauskas Østergaard
Livet her

Har du også set den? Derfor står container med grafitti midt i Aalborg

I den nye udstilling kan du blive klogere på fredelig konflikthåndtering

15. juli 2022 kl. 09:21
Opdateret kl. 16:18

AALBORG: Konflikter er sjældent sjove, men de behøver ikke være farlige, så længe man har et sprog for dem. Og netop det forsøger Fredsby Aalborg og oplevelsesdesigneren Malene Agermose at give børn med en ny fredsudstilling, som du netop nu kan opleve i det centrale Aalborg.

Fredscontaineren, som den hedder, står i uge 28 og uge 29 på Algade ved Budolfi, og det koster ikke noget at stikke hovedet ind. Til gengæld kan du og dine børn blive klogere på positiv konflikthåndtering, fortæller Malene Agermose.

- Derudover har jeg forsøgt at skabe en sensorisk oplevelse, siger hun.

- Ikke nok med at indholdet handler om konflikthåndtering, så skal fredscontaineren også illustrere et rum, der giver den ro, der skal til for at løse en konflikt, siger hun og forklarer, at de små udstillinger derfor kan opleves til rolig musik og dæmpet, blåligt lys.

At det lige netop er børn i skolernes mellemtrin, som fredscontaineren henvender sig til, er heller ikke nogen tilfældighed.

- Konflikthåndtering er vigtigt at lære tidligt i livet, siger Malene Agermose.

Fredscontaineren er et initiativ fra Fredsby Aalborg og kurateret af oplevelsesdesigner Malene Agermose. Derudover er den støttet af Spar Nord Fonden, Aalborg Kommune, Nordjyske Museer og Børns Møde Med Kunsten - og har en lang række lokale samarbejdspartnere. Foto: Lise Sastakauskas Østergaard

Containeren er et initiativ fra Fredsby Aalborg, som er en forening, hvis vision er at skabe en stærk platform i Aalborg for lokalt og internationalt fredsarbejde. Det fortæller foreningens bestyrelsesformand, Niels Erik Thomsen og forklarer således hensigten i at henvende fredscontaineren til børn:

- Det, børnene lærer, tager de jo med hjem, og på den måde henvender fredscontaineren sig ikke bare til børn, men også deres forældre og bedsteforældre, siger han.

- Derudover er konflikthåndtering jo særligt aktuelt at forholde sig til, set i lyset af de konflikter, vi på nuværende tidspunkt oplever i verdenssamfundet, siger Niels Erik Thomsen og refererer til blandt andet krigen i Ukraine.

Flytter rundt

For at udstillingen om fredelig konflikthåndtering skal nå ud til så mange børn som muligt har oplevelsesdesigner Malene Agermose desuden valgt at lave den i en container.

På den måde kan den nemt flyttes rundt, hvilket den er også blevet flittigt i ugerne 16-25, hvor den var rundt på en række aalborgensiske skoler.

I uge 26 flyttede den så ind på Algade ved Aalborg Historisk Museum, og når den har stået her resten af uge 29, er det meningen, den igen skal ud at stå på skolerne i Aalborg fra uge 36.

Containeren er gratis at få bragt ud, og ifølge både bestyrelsesformand Niels Erik Thomsen og oplevelsesdesigner Malene Agemose har den været taget vældigt pænt imod af børnene.

Annonceret indhold

Nyeste