Aalborg City står bag det nye initiativ

AALBORG: Et testcenter for corona på julemarkedet på Gammeltorv - det kan give nogle udfordringer i forhold til ikke at stå for tæt.

Det mener man i hvert fald hos Aalborg City, der på egen hånd har taget nye midler i brug, så markedets mange gæster og personer, der skal testes for corona, kan være adskilt - og dermed ikke kommer til at stå for tæt, nu hvor smittetallene igen er på fremmarch.

Tina Larsen
Pariserhjulet er på plads, og julemarkedet er ved at tage form. I år bliver det dog uden børnekarrusellen, som der ikke er plads til. Foto: Sarah Thun

- Vi har sat hegn op rundt om køen til testcenteret, siger Cecilie Haversen, der er eventkoordinator i cityforeningen.

- Det er vores håb, at folk, der skal testes, vil gå ind til teststedet på Gammeltorv fra Algade mellem Budolfi Kirke og legepladsen - og vi har også sat hegn op, der dirigerer folk udenom julemarkedet, når de igen skal ud fra testcenteret.

Aalborg City håber, at der bliver taget godt imod initiativet, og at man vil stå i kø inden for hegnet.

- Samtidig vil vi opfordre til, at man bliver testet, nu hvor testcenteret alligevel er så tæt på julemarkedet, siger Cecilie Haversen.

I forvejen er det traditionsringe marked, der var aflyst på grund af corona sidste år, bredt ud til både Gammeltorv og Nytorv denne gang.

- Men det er klart, at der vil være mindre plads nu, hvor testcenteret er åbnet igen. Det betyder blandt andet, at vi har været nødt til at droppe børnekarrusellen i år. Den kan simpelthen ikke være der, siger Cecilie Haversen.

- Derudover har vi flyttet rundt på nogle hytter i forhold til det planlagte, så vi bruger det øverste repos op mod det gamle posthus.

Julemarkedet på Gammeltorv og Nytorv holder åbent fra næste fredag, 19. november, til og med 23. december.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...