Kulturbroen har fået en ny nabo, der giver besøgende udsigt over fjorden, og så er den det rene genbrug

AALBORG: Hvis du i løbet af juli er gået en tur langs vandet på Aalborg-siden, er du muligvis stødt på et større monstrum af en konstruktion lige ved siden af Kulturbroen.

Selve konstruktionen, Ephemeral Permanence, er en pavillon, der giver de besøgende et højere udsyn over fjorden, og så er den faktisk lavet af studerende, der i slut-juni deltog i en master class på Arkitektur & Design hos AAU.

Deltagerne på workshoppen havde fået forskellige brugte bygningsdele til rådighed, som for eksempel mursten, lette ståldele, træbjælker og paneler.

Med dem i hånden har deltagerne analyseret sig frem til materialernes egenskaber og designede så den midlertidige pavillon, der står her nu.

Thomas Christensen
Fra toppen af pavillonen Ephemeral Permanence har man et bedre udsyn over fjorden, der kan bruges til en selfie eller to. Foto: Thomas Lee Christensen

Idéen er, at konstruktionen er lavet af genbrugsmaterialer, og at konstruktionen kan skilles ad, så materialerne kan genanvendes endnu en gang. Tanken er derudover, at pavillonen kan fungere som et socialt mødested.

Workshoppen, der foregik over to uger i slut-juni, fungerede som optakt til en international arkitektur-konference, ICSA2022, der denne gang foregik i Aalborg, og hvor pavillonen også blev præsenteret.

Vil du selv et smut forbi Ephemeral Permanence og få en selfie eller to, så vær opmærksom på, konstruktionen har åben fra klokken 8-18, og at der maks. må være fem personer i den ad gangen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...