Noget er ikke som det plejer på julemarkedet i midtbyen - her er forklaringen

AALBORG: Okay, vi er altså ikke de eneste, der undrer os. Flere har den seneste tid spurgt os: Hvor er julemandens hytte på Gammeltorv?

Det har været en tradition i mange år - for både børn og andre med et stort julehjerte - at møde op i hytten for at tale med manden fra nord. Og ikke mindst for at være helt sikker på, at ønskesedlen når frem til julemandens værksted i god tid.

Men - sådan er det ikke på Gammeltorv i år. Hytten, hvor julemanden plejer at holde til, huser i stedet Studenterbiksens Juletræssalg.

Vi har spurgt Jes Asmussen, der er direktør i Aalborg City, hvordan det nu kan være.

- Forklaringen er den simple, at da vi begyndte at planlægge julemarkedet, vidste vi ikke, hvordan coronasituationen ville være, når vi nåede frem til jul, siger han.

- Og vi syntes ikke, det ville være i orden at opfordre børnefamilier til at samles indenfor i en lille hytte. Så vi har valgt den løsning, vi synes giver mest mening i disse coronatider.

Og bare rolig; selv om julemanden ikke har sin hytte i år, så går han rundt blandt de mange hytter på julemarkedet og i midtbyen, hvor han er klar til at hilse på alle børn. Og tage imod ønskesedlen, ikke mindst.

- Og vi håber selvfølgelig, at julemanden er tilbage i sin hytte på julemarkedet igen næste år, siger Jes Asmussen.

Julemarkedet på Gammeltorv og Nytorv er åbent til og med 23. december.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...