De kommunale midler til genstart af kulturlivet er landet, og du kan finde resultatet rundt omkring i byen

AALBORG: Der er blomsterbilleder i bussen, i parkerne dukker nye skulpturer op, og på gågaden kan du støde ind i moderne performance.

I september måned dukker en række midlertidige kunstværker op i byen. Aalborg Kommunes Kunstfond har fået sin del af de kommunale midler til genstarten af kulturlivet, og de skal bruges til gavn for kunstnere og indbyggere i byen.

13 kunstnere deltager i projektet og de er alle udvalgt af en professionel jury:

- Vi har i juryen modtaget mange friske bud på kunst i det offentlige rum, og det glæder os, at der også er tænkt nyt i relationen til publikum. Vi har længe savnet nye, inspirerende kunstprojekter at samles om, siger Jesper Olsen, kunstner og medlem af en jury, som er enige om, at kommunens genstarts-initiativ kommer på det helt rigtige tidspunkt.

Nanna Lysholt Hansen har lavet en betonskulptur af klitoris. Den står i skulpturparken overfor hotel Hvide Hus. Den ledsages af en performancevideo på Huset i Hasserisgade, hvor kunstneren fremfører en tale til fremtidens døtre.

Kunstneren Mille Holtegaard deltager i projektet med digitale naturbilleder. Dem kan du finde i plakatrammer i Nordkraft, på byens plakatsøjler og elbokse samt på infoskærmene på biblioteket, i sundhedscentret og i NT's busser. Det står i en pressemeddelelse fra Sundheds- og Kulturforvaltningen.

I Kunstfondens genstartsprojekt har kunstnerne fået frie hænder, hvilket blandt andet betyder, at den enkelte kunstner selv har valgt sit medie, sit motiv og den fysiske arena. Publikum vil derfor ikke opleve en sammenhæng i værkerne, men individuelle og mangfoldige kunstneriske udtryk.

Aalborg Kommune har bidraget med i alt 325.000 kr til projektet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...