Kommunen er overvældet over, hvor meget de bliver brugt

AALBORG: De har kun været her i en måned. Men allerede nu er de lyserøde leje-løbehjul i byen en stor succes.

Alene på den første måned har de nye tohjulede været ude at køre knap 12.000 ture, skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi er helt overvældet over den stor brug af løbehjulene, og er glade for at både brugerne og størstedelen af byens øvrige borgere bakker op om det nye tilbud, siger rådmand for By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen.

Voi, som lancerede de 100 løbehjul i Aalborg i midten af november, udbyder de populære hjul i 40 byer i Europa. Og også hos firmaet er der begejstring over starten.

- Vores tætte samarbejde med byen har været nøglen til succes den første måned efter lanceringen. Vi er enormt glade for, at vores el-løbehjul har fået en så varm velkomst af både brugere og borgere i Aalborg, og vi ser frem til fortsat at forbedre vores drift i byen, siger Erik Hasselbalch, der er dansk driftsleder.

Kommunen vil i samarbejde med Voi oprette flere parkerings-hubs, sådan at løbehjulene ikke bliver sat tilfældige steder. Arkivfoto: Lasse Sand

Kommunen fortæller i pressemeddelelsen, at man ud fra data over brug af løbehjulene og dialog med borgerne har identificeret noget forbedringspotentialer, som man vil samarbejde med Voi om.

Det gælder blandt andet parkering, hvor der skal laves nye parkerings-hubs på de steder, der har været stor søgning efter i appen, sådan at løbehjulene ikke bliver stillet tilfældige steder.

Der skal også gøres ekstra opmærksom på færdselsreglerne, så det er bliver mere tydeligt for brugerne, at de ikke må køre på fortove og pladser.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...