Rekordstor interesse for at stemme nye kandidater ind

AALBORG: Det kan være, det er gået hen over hovedet på dig. Men faktisk har Aalborg fået et helt nyt byråd.

Knap 2800 børn og unge fra hele kommunen har de seneste uger sat deres stemme ved en af kandidaterne til det nye Ungebyråd.

29 unge , der går i 7. klasse til 2. g, er nu valgt ind og har netop været samlet for første gang til et introduktionsforløb.

- Det er virkelig fedt at opleve, hvor gode de er sammen, og hvordan de nye hurtigt finder ind i det og tør stå frem, fortæller Rikke Hartmann, der er projektleder i Børnevenlig Kommune under Aalborg Kommune.

Stemmedeltagelsen ved årets afstemning har slået alle rekorder, og Rikke Hartmann kan i det hele taget mærke en stigende interesse for Ungebyrådet og det arbejde, de laver.

- Vi har netop i år gjort en del ud af dels at fortælle om byrådet, og at man kan få indflydelse og dels selve valghandlingen, som er gjort obligatorisk for 5.-10. klasse, siger hun.

Katrine Schousboe
De nyvalgte byrødder har netop været samlet til introduktionsforløb i Blok X. Privatfoto

Ungebyrådet samles til ordinære byrådsmøder hver anden måned og udvalgsmøder hver måned.

Fra og med sidste år har man dog justeret i byrådets struktur, sådan at det ikke længere afspejler Aalborg Byråd, når det kommer til udvalg, men i stedet er blevet mere projektbaseret.

- Det betyder, at Ungebyrådet arbejder på ét tema eller projekt ad gangen, og man så her har nogle underudvalg. Et tema kunne for eksempel være Bedre seksualundervisning eller Tryg skolevej, og så arbejder hele byrådet med det, men ud fra forskellige perspektiver, forklarer Rikke Hartmann.

Hun vurderer, at det styrker byrådets arbejde, at alle har et fælles fokus og derfor nemmere kan opnå nogle resultater.

Og sidder du nu og tænker, "hvad skal det nytte", så er der ingen grund til skepsis, mener projektlederen. For det nytter faktisk.

Aalborg Byråd vil nemlig gerne høre, hvad byens unge mener, og her er det oplagt at spørge Ungebyrådet.

- De bliver i stigende grad inddraget i beslutningsprocesserne og mødes for eksempel også med borgmesteren. Samtidig kan Ungebyrådet også inspirere til, hvem politikerne ellers kan tale med, når de har brug for en mening, det kunne være en ungdomsklub eller lignende, siger hun.

Det nye Ungebyråd består af Adnan Huremovic, Alberte Eisenhardt, Amalie Riis Nielsen, Amalie Sofia Pajkes-Jensen, Anas Amami, Anna Elise Jensen, Art Binqe, Axel Aaes Christensen, Aya Kristine Svanholm Pedersen, Camille Lili Sloth Jones, Dicte Dietrich Nørgaard, Ellen Lindberg Lassen, Emma Nørgaard Bentsen, Esther Nielsen, Frederik Lykke Johansen, Kathrine Halkjær Klindt, Leah Rose Fischer Freeman, Lejla Huremovic, Liv Harbo Christiansen, Liva Aarup, Lærke Hjorth Rasmussen, Mads Buch Rosendal, Mathilde Sindbjerg-Larsen, Nikolai Shiraghai, Pernille Rostgaard Sørensen, Sara Aaby Tvilling Larsen, Sofia Bach Mikkelsen, Sofie Højslet Faurby og Victor Brogaard Petersen.

De 29 medlemmer af det nye Ungebyråd mødes til det første ordinære byrådsmøde 26. oktober. Her skal de konstituere sig og vælge formand og næstformand.

Du kan læse mere om byrådet på dets hjemmeside eller ved at trykke her

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...