Case Maclaims "Heart Is Aching" kan ses på Hobrovej 46 i Aalborg. Foto: Kirk Gallery
Livet her

Har du set dem? Aalborg har fået fire nye gavlmalerier

Kendte street art-kunstnere står bag farvestrålende værker i midtbyen

17. september 2022 kl. 14:52

AALBORG: Efter tre uger med besøg fra verdenskendte kunstnere, kan aalborgenserne nu beundre fire helt nye gavlmalerier i byen.

Det er projektet Out in the Open, som Kirk Gallery står bag, der for ottende sommer i træk har haft en gruppe store street art-navne til at udsmykke nogle af byens vægge og gavle.

Allerede i foråret var britiske Helen Bur på besøg for at lave et maleri i Skalborg - på den bygning på K. Christensens Vej, som tidligere husede en maskinfabrik.

Så kom turen til Vestbyen, hvor australske Smug, der også hedder Sam Bates, trak nye streger på en gavl på Vestre Fjordvej.

Senest har det tyske verdensnavn Case Maclaim netop færdiggjort værket "Heart Is Aching" på Aalborgs mest travle hovedgade, Hobrovej, efter en uges arbejde.

Kirk Gallery oplyser i en pressemeddelelse, at Case Maclaim er kendt verden over som en af pionererne indenfor fotorealistisk gavlmaleri.

Han har tidligere lavet værket "Carnival is Cancelled" for et par år siden i Vejgaard.

- Med mit nye gavlmaleri i byen har jeg ønsket at udbrede en lille reminder om altid huske de små glæder i hverdagen, når andre ting kan være svære og arbejdet hårdt, siger Case Maclaim.

- Jeg har som model brugt min ven og kunstnerkollega Curtis Hylton, der netop også har været her for at lave et gavlmaleri, med en lille smilende reminder på hans knæ (en smiley på gavlmaleriet, red.), som måske også kan give andre et smil på læben, så man husker at sætte pris på de små glædelige ting i hverdagen, siger Case Maclaim.

Curtis Hylton har ganske rigtigt været i Nordjylland denne sommer for at male en gavl, men hans maleri er ikke i Aalborg. Det kan derimod ses på den tidligere Nordea-bygning på hjørnet af Kongensgade og Danmarksgade i Kongerslev. 

Annonceret indhold

Nyeste