Hele seks ton fyrtoppe er brugt i kummerne, der bliver stillet op i midtbyen i øjeblikket

AALBORG: Kan du bare ikke få nok at julestemning og hygge - så se lige her: De efterhånden så kendte blomsterkummer er nemlig ved at blive stillet op i blandt andet midtbyen - fyldt med fyrtoppe som en hyldest til både jul og vinter.

- Det er blevet en tradition, som mange holder af, siger gartner Thorkild O. Christensen. Han fortæller, at der er brugt omkring seks ton fyrtoppe til kummerne, som du kan nyde synet af i Aalborg, Nørresundby og enkelte oplandsbyer.

- Vi vælger toppene, fordi de er lige, og det kommer til at se mere naturligt ud, end hvis vi bruger grene.

Tina Larsen
Omkring 1. april bliver gran afløst af forårets planter og blomster. Foto Claus Søndberg

I følge Thorkild O. Christensen er der flere grunde til, at kummerne har toppene som eneste pynt.

- De har lang holdbarhed, og de holder sig grønne og pæne stort set hele vinteren uanset vejr, siger han.

- Og økonomien spiller også ind, for vi kunne godt bruge penge på andre spændende ting og lave noget andet, men det dur ikke, at det så går til, hvis der kommer frost. Vi prioriteret at vælge noget, der er pænt hele vinteren.

Selv om blomsterkummerne har været en fast del af bybilledet i mange år, vækker de stadig opsigt.

- Jeg synes, de tilfører julestemning i byen. Når vi stiller kummerne op her i december, kommer mange borgere hen og siger, det er dejligt, der bliver pyntet op til jul, siger Thorkild O. Christensen.

- Og jeg tror også, de fire årlige skift er med til at gøre dem populære. Borgerne følger med i sæsonens planter og kan godt lide, at indholdet følger årstiderne. Og indholdet er nyt og friskt hver gang.

Omkring 60 kummer bliver stillet op her om vinteren - og der er cirka 70 fyrtoppe i hver. De står i bybilledet indtil omkring 1. april, hvor de bliver afløst af forårsblomster.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...