Et af de nye skilte står her ved Aalborg Dame Roklub. Foto: Jesper Thomasen
Livet her

Har du også undret dig? Derfor er der nye skilte langs havnefronten

De står på strækningen fra KMD til kajen ved Egholmfærgen indtil efterårsferien

20. juni 2019 kl. 12:29

AALBORG: De er dukket op de seneste dage, og måske har du allerede set dem? En række infostandere på havnefronten fortæller Aalborgs historie - og de er en del af en pop op-samtalesti, som initiativtager Lars Jeppesen står bag.

Samtalestien er er en rute med ni nedslagssteder, strækningen er fra KMD ved Østre Havn til kajen, hvor færgen til Egholm lægger til . Man kan opleve Aalborgs udvikling, hvor blandt andet Stadsarkivet bidrager med historiske billeder.

Lars Jeppesen har taget initiativ til Samtalestien Foto: Jesper Thomasen

- De her billeder langs havnefronten skulle gerne give anledning til gode samtaler. Det kan være kæresteparret på aftentur, venner, veninderne, hele familien og så videre, siger Lars Jeppesen.

- Det handler om at blive klogere på vores by, for det er med til at skabe et større fællesskab mellem os, der bor i og bruger Aalborg. Vi skal huske vores DNA og samtidig være ambassadører for vores by.

Lars Jeppesen håber, at stien bliver brugt flittigt, og at den kan føre til nye projekter.

- Min drøm er, at når det her pilles ned igen, får vi lavet noget permanent, som fortæller om dyrene i fjorden, arkitekturen og historien om vores by, siger han.

- Det er der ingen, der har gjort endnu, så vi vil være de første i verden, der bruger det greb.

Billederne skal give anledning til at tale om Aalborg og byens historie. Foto: Jesper Thomasen

Samtalestien er en del af udstillingen Indsigt i din udsigt, som du kan opleve i en af de store haller ved Østre Havn. Her bliver historien om Aalborgs udvikling fra industriby til vidensby fortalt gennem billeder.

Samtalestien åbner i dag, torsdag, og er blevet til i et samarbejde mellem Lars Jeppesen, Sydbank og Aalborg Stadsarkiv.

Billederne står langs havnefronten til udgangen af uge 42.

Annonceret indhold

Nyeste