Udstillingen trækker masser af lokale og turister til

AALBORG: Bier, røg, lys, gys i maven, grin, skalahuse, himmelhytter og fed teknologi. Det er tilsyneladende opskriften på at engagere børn og legeglade voksne i arkitektur.

I hvert fald er udstillingen Rumtosset på Utzon Center blevet et kæmpe trækplaster både i forhold til turister og lokale.

I skolernes sommerferie har ikke færre end 14.000 gæster, heraf 4.000 børn, lagt vejen forbi Utzon Center for at lege og lære i udstillingen Rumtosset, skriver museet i en pressemeddelelse.

Det er en fremgang på 50 procent i forhold til samme periode sidste år, der på grund af den store Utzon100-fejring indtil videre er rekordåret.

Der er en lille overvægt af nordjyske gæster, men også mange udlændinge er interesserede i Rumtosset. Foto: Utzon Center

- Vi brænder for at vise børn og voksne, hvad arkitektur kan - og for at give dem oplevelser for alle sanserne, forstanden og fantasien. Samtidig arbejder vi for, at kultur ikke skal være en lukket byfest. Det skal trække folk fra hele verden og resten af landet til og give dem noget, de ikke får andre steder. Det er i høj grad lykkedes med Rumtosset, siger Lasse Andersson, kreativ direktør på Utzon Center.

Ud af de 14.000 gæster er 36% nordjyder, 30% er fra det øvrige Danmark, og 34% udlændinge.

Rumtosset er en del af "Arkitektur er en leg"-projektet, som er støttet af Nordea-fonden. Udstillingen løber frem til 23. februar 2020.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...