Nu kan du opleve hendes kageudgave af kendt eventyr

AALBORG: Der er masser af glasur. Dynger af pangfarvet slik, mens blade af husblas gør det ud for vinduesglas.

I det hele taget er det et hus pakket med eventyrstemning og kagekærlighed, der netop er rykket ind i Aalborg Teaters foyer.

- Jeg har brugt vildt mange farver og masser af pynt. Det her hus er helt klart mig, siger Beate Stengaard Sørensen.

Det er den tidligere bagedyst-deltager, der står bag kagehuset, som er blevet til som en gimmick i forbindelse med, at teatret de kommende måneder spiller det klassiske eventyr om Hans og Grete.

- Det passer så godt, for jeg er netop vild med eventyr og alt det barnlige. Derfor har jeg også sørget for, at huset ikke skulle stå alt for lige, men være lidt mere eventyrligt, fortæller hun.

Katrine Schousboe
Beate Stengaard Sørensen har kun få gange tidligere givet den som kagehus-arkitekt, men det bekymrer hende ikke. Foto: Henrik Bo

Kom ind og se det

Selv om Beate Stengaard Sørensen har masser af bageerfaring, er kagehuse ikke nogen decideret spidskompetence. Hun har kun prøvet at lege kagearkitekt enkelte gange før, men det afskrækker hende ikke.

- Det var sjovt, og det største hus, jeg har lavet endnu. Og faktisk så blev det helt, som jeg havde forestillet mig, siger hun.

Huset skal de kommende måneder stå i teatrets foyer, sådan at de mange børn og voksne, der skal ind at se forestillingen, kan nyde Beates værk. Du kan også gå ind fra gaden og kigge på det, hvis du vil lure hende nogle tricks af.

Men egentlig synes, hun slet ikke, der er nogle tricks forbundet med at bage den slags.

- Det er som så meget andet - det allervigtigste er, at man har det sjovt, siger hun.

Katrine Schousboe
Det færdige hus, som bliver udstillet i Aalborg Teaters foyer, må gerne være lidt skævt og eventyrligt. Foto: Henrik Bo

Griber alle chancer

Sjovt har hun det også fortsat med at bage. Selv om døgnet ikke synes at have helt nok timer for tiden. For mens hun holder fast i sit fuldtidsjob som frisør, så er der fortsat masser af bud efter hende og hendes bageevner.

I weekenden kunne du for eksempel se hende og en række andre tidligere bagedyst-deltagere på live-tv i forbindelse med Danmarks Indsamling. Hun har også netop lavet en aftale med ungdomsskolen i Jammerbugt om at undervise en række mandage, og du kan også møde hende til forårsmessen i AKKC, hvor hun skal pynte kager. Og så er der alt det andet.

- Ja, det går lidt stærkt. Men jeg har besluttet, at det næste år, der griber jeg alle de chancer, der kommer, når det gælder bagningen. Og så må vi se, hvad der sker på længere sigt, siger hun.

Katrine Schousboe
Kage og sukker - what's not to like? Foto: Henrik Bo
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...