Gåsepigen har fået nyt tøj. Foto: Susanne Justsen
Livet her

Har du set det? Gåsepigen har fået tøj på

Markant skulptur klædt på til efteråret

19. september 2022 kl. 18:03

AALBORG: Tanken om, at Gåsepigen på Vesterbro skal gå efteråret og den kommende vinter i møde uden en trevl på kroppen, har åbenbart været for meget for én af Aalborgs indbyggere. Eller også synes vedkommende måske, at den berømte statue er lidt for vovet til det offentlige rum? 

I hvert fald er der i løbet af formiddagen mandag blevet slynget en sarong rundt om den nøgne piges hofter, så hendes nedre regioner er skjult for forbipasserendes blikke. Den vandsprøjtende gås derimod er gået fri for indpakning. 

Pigen og gåsen har stået på Vesterbro siden 1937.  Frederik Obel skænkede skulpturen til byen i anledning af C.W. Obels 150 års jubilæum, og den blev skabt af den svensk-fødte billedhugger Gerhard Henning.

I gruppen "Aalborg i små fotoglimt" på Facebook er Gåsepigens nye påklædning for længst blevet opdaget, og brugerne kommenterer skulpturens flagrende sarong med bemærkninger som "hvor er hun fin" og "herligt og uskyldigt påhit".

Hvor længe, Gåsepigen får lov til at beholde sit nyt tøj, er uvist - men mon ikke også det snart er mere passende med hue og halstørklæde?

Annonceret indhold

Nyeste