Rapperen og gadekunstnerens runde dag i dag går ikke ubemærket hen i bybilledet

AALBORG: Han vidste det ikke selv - og det er faktisk også et tilfælde, at han overhovedet opdagede det: at der er lavet et helt nyt murmaleri i Karolinelund som en hyldest til Jonny Hefty, der fylder 50 år i dag, fredag.

- Jeg blev både glad og overrasket, da jeg kom prustende forbi på en løbetur. Jeg nåede lige at tænke; hvem fanden har malet min ræv, men så så jeg teksten Jonny Fifty og kunne genkende min ven Lars Panks streg, siger multikunstneren Jonny Hefty.

- Den slyngel havde ikke fortalt mig, at han havde malet den, men jeg synes, den er fed.

Og for rapperen og gadekunstneren er det ingen sag at gå ind i et nyt årti.

- Jeg føler jo stadig, at jeg, inderst inde, er den samme unge, smukke Jonny Hefty, som da jeg startede for snart 20 år siden, selvom der er kommet lidt grå fartstriber i skægget - og nu kan jeg jo kalde mig Danmarks bedste rapper... over 50, siger Jonny Hefty.

Tina Larsen
Det er ræven, der er blevet Jonny Heftys mærke - her i egen streg. Arkivfoto: Lasse Sand

Han lover også, at der ikke bliver skruet ned for tempoet.

- Der er et nyt nummer på vej, en ny heftig øl, et julemærke og så er jeg blevet lavet i modellervoks til et nyt spændende projekt, siger Jonny Hefty, der også drager på jubilæumsturné med Jøden næste år.

Og hvordan fejrer man så sin fødselsdag, når man er involveret i en masse projekter og initiativer? Jo, man inviterer såmænd et par hundrede mennesker til grillpølser, øl og masser af underholdende indslag, poetry slam, teater, grilltennis, comedy og rap. Og selvfølgelig bliver der også malet grafitti - helt i tråd med fødselarens egne interesser.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...