I denne uge er Nordjyllands Politi på tæerne overfor rejsende kriminelle

AALBORG: Chancen for at møde en politibil med eller uden navneskilt vil i denne uge være højere her i Nordjylland end ellers.

Både uniformeret og civilt politi vil nemlig i denne uge have særligt fokus på omrejsende kriminelle, skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det øgede fokus er en del af den generelle brede indsats rettet mod indbrud her i december og betyder, at vi fra og med i dag og frem til 20. december vil kunne opleve mere politi forskellige steder i politikredsen.

Konkret vil politiet standse en del køretøjer - blandt andet i Himmerlandsområdet. Og derfor kan du altså også opleve at blive stoppet af politiet i forbindelse med indsatsen.

- Det er omrejsende kriminelle, vi har fokus på. Men indsatsen er vores måde at få føling med mistænkelige køretøjer og personer, der bevæger sig ind i politikredsen, og hvor de bevæger sig hen. Det kan være vigtig viden for os i vores løbende indbruds-efterforskninger at kende disse bevægelsesmønstre, forklarer vicepolitiinspektør Anders Uhrskov, der tilføjer, at man så flere indbrud i Vendsyssel i den forgangne weekend:

- Så dér kommer vi også til foretage kontroller.

Særligt aktive i julemåneden

Politikredsens efterforskere har særligt fokus på indbrud her i december - et arbejde, der også omfatter målrettet efterforskning mod kendte indbrudskriminelle, operativ indsats med patruljer og analytisk efterforskningsarbejde.

- Både efterforskere og patruljetjeneste har særlig fokus på indbrud i julemåneden, da vi erfaringsmæssigt ved, at tyvene er særligt aktive, når folk holder juleferie, siger vicepolitiinspektøren, der tilføjer, at man gør en del for, at aktuelle indbrudssager afgøres i december, så især kendte indbrudstyve kan påbegynde deres afsoning før jul.

Generelt fald i indbrud

I 2020 har der generelt været et fald i indbrud i politikredsen. Ja, faktisk er indbrud i boliger faldet set over en længere årrække.

I 2009 var der 3413 indbrud i politikredsen, mens det i 2015 var det faldet til 2903 indbrud, og i 2020 var der, ved udgangen af november måned, 998 indbrud.

- Det er selvfølgelig glædeligt med færre indbrud, men vi hviler ikke på laurbærrene. Et indbrud er stadig et for meget. Derfor fortsætter vi utrætteligt vores arbejde med at bringe indbrud i Nordjylland ned, siger Anders Uhrskov.

Du kan også hjælpe

Desuden er tip fra offentligheden vigtig i politiets opklaringsarbejde. Anders Uhrskov understreger, at efterforskerne har stor værdi af informationer fra borgerne – så han opfordrer til, at man straks ringer til politiet på 114, hvis man ser noget mistænkeligt i ens lokalområde.

- Lige præcis den oplysning, man kommer med, kan være et afgørende bidrag til de efterforskningsmæssige puslespil, vi hele tiden lægger – så tøv ikke; ring til os, hvis I ser noget, der ser mistænkeligt ud, siger han og tilføjer:

- Og tag et billede af for eksempel et mistænkeligt køretøj, hvis du kan.

Har man akut brug for politiet og f.eks. er vidne til et igangværende indbrud, så skal man dog ringe 112.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...