Bager fra KaffeFair har meldt sig ind i kagekampen

AALBORG: Brownie, hjemmelavet hindbærmarmelade og lidt rom - pakket ind i lækker chokolade.

Lyder det lækkert? Så har hun nok ramt plet med sin romkugle, Winnie Schmidt der er bager i Kaffefair på Strandvejen.

Hun er nemlig en kvinde på en mission og brygger lige nu på en ganske særlig opskrift: Den perfekte romkugle. Winnie Schmidt mener i al beskedenhed, at den lille chokoladeovertrukne kage kandiderer til titlen som Danmarks måske bedste - men lader det selvfølgelig være op til aalborgenserne selv at smage og bedømme den.

Tina Larsen
Winnie Schmidt har den hovedregel, at der skal være balance mellem surt og sødt, når hun bager - og sådan er det også med romkuglerne. Foto: KaffeFair

- Min romkugle er særlig autentisk, fordi den egentlig er lavet ret simpelt: brownie, hjemmelavet hindbærmarmelade, Stroh-rom, - og så er den dyppet i ægte, mørk Callebaut-chokolade, siger hun.

Winnie Schmidt har den hovedregel, at der skal være en balance mellem surt og sødt i kagerne.

- Derfor er romkuglen drysset med frysetørret hindbær for at understrege den hjemmelavede hindbærmarmelade, der også er i. Det giver et modspil til det søde og til chokoladen.

Som noget nyt her i midtbyen kan man nu købe romkuglen fra Nørre Aaby Bageri, der er kåret som Danmarks bedste på fagmessen Food Expo. Winnie Schmidt havde håbet, at hun - med sin romkugle - også kunne deltage, men det er ikke muligt, da hun er ansat i KaffeFair som hører under en anden faglig organisation end arrangøren af konkurrencen, fortæller hun.

Derfor håber Winnie Schmidt, at kunderne i KaffeFair vil smage hendes romkugle - og måske give den en uofficiel titel med på vejen.

Du finder KaffeFair på Strandvejen 19.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...