En 100 % vegansk smagseksplosion til dine smagsløg

AALBORG: Konceptet ligger lige til din smagsløg, du tager to gode ting og sætter dem sammen, drysser lidt jul henover, og dermed har du en velsmagende variant af en juleklassiker. Stedet er Is à Bella i Friis, og det her du kan kaste dig over denne her fortolkning af en risalamande.

- Vi havde prøvet at lave noget med grødris så den lå så tæt på den ægte vare som muligt, men vi syntes at det blev en lidt smattet oplevelse, lyder fra Diana Pälviö fra Is à Bella.

Isen er 100 procent vegansk, da den er lavet på rispulver og den knasende oplevelse som man normalt forbinder med en risalamande får man til fulde, da der er rørt hakkede mandler ind i isen. Til isalamanden bliver der naturligvis serveret rigeligt med kirsebærsovs, og den er ikke den tynde variant. Denne her har en god kraftig smag.

Skulle man have lyst til at erstatte den gode gamle udgave med denne opdaterede udgave til juleaften eller til en julefrokost, så er det også en mulighed. Man kan bestille den i de mængder der ønskes, og den kan naturligvis bare opbevares på frys, når man kommer hjem.

- Jeg vil også gerne smide en hel mandel i til juleaften, hvis man ønsker det. Så er det jo også kun mig, der ved, hvor den er, griner Diana Pälviö.

- Jeg vil helt klart vælge den her udgave frem for den traditionelle udgave, fortæller Diana Pälviö, der dog også fortæller, at hun ikke er den store fan af grødris.

Er man til den mere traditionelle udgave af juleforkælelser, er der også mulighed for at købe æbleskiver med hjemmelavet marmelade og gløgg.

- Gløggen er alkoholfri, så man kan godt køre hjem bagefter, slutter Diana Pälviö.

Niels Skovmand
Diana Pälviö er klar med Risalamande isen. Foto: Niels Skovmand
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...