Der begynder at dukke specielle mosaikfliser op i fortovet på en 12 kilometer lang rute gennem byen

AALBORG: Aalborgenserne kan i fremtiden transportere sig rundt i de nye Plusbusser, og det markeres på ruten med de særlige fliser, som børn fra Aalborg Kulturskole har lavet.

I alt kommer 22 farverige mosaikfliser til at pryde fortovet på nye Plusbusrute, og den første mosaikflise er netop blevet lagt i fortovet foran Vesterkær Kirke på Skydebanevej.

Mosaikfliserne er designet af kunstneren Pia Mortensen, som er indehaver af mosaikshoppen Glad Sol. Fliserne er lavet i samarbejde med elever fra billedkunstlinjen på Aalborg Kulturskole.

Plusbus og by som tema

Ideen til mosaikfortovsfliserne blev født, da første spadestik skulle tages på Plusbusruten. I den forbindelse ville Aalborg kommune gerne have et særligt kendetegn for den knap 12 kilometer lange rute - ud over de meget lange Plusbusser, som kommer til at køre på strækningen.

Mosaikfliserne er designet af kunstneren Pia Mortensen og er lavet i samarbejde med elever fra billedkunstlinjen på Aalborg Kulturskole. Foto: Aalborg Kommune

- Vi ville gerne lave noget karakteristisk for ruten sammen med børn fra byens skoler. Et slags vartegn, som alle kan have glæde af, uanset om man sidder i bussen eller går på gaden. Derfor var det oplagt at gøre noget særligt ud af fortovsfliserne på strækningen, fortæller Helle-Bøhl Møller, som er projektchef for Plusbus projektet i Aalborg Kommune.

De 24 meter lange Plusbusser var valgt som tema for fortovsfliserne, da Aalborg Kommune tog kontakt til kunstneren Pia Mortensen, som har en lang række mosaikprojekter bag sig. Herefter gik Pia Mortensen i gang med at designe 22 motiver af de nye Plusbusser og kendte vartegn fra Aalborgs bybillede, som ligger på bussens rute gennem byen.

Der er blevet brugt 70 kilo mosaik i indfarvet genbrugsglas i produktionen af de 22 fortovsfliser, som Pia Mortensen har lavet i samarbejde med 76 billedkunstelever og fire undervisere fra Aalborg Kulturskole. Mosaikkerne blev lagt på tape, og med hjælp fra frivillige blev mosaikkerne efterfølgende monteret og fuget på fortovsfliserne.

Den første mosaikflise kan allerede nu ses på Plusbusruten. Den ligger i fortovet foran Vesterkær Kirke på Skydebanevej. Den næste flise lægges i fortovet foran Vesterkærets skole hen over sommeren samtidig med, bussporet etableres. De sidste 20 mosaikfliser vil få en plads på ruten efterhånden som bussporet anlægges frem mod åbningen af den nye Plusbusforbindelse i 2023.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...