Mette og Morten har snart boet og rejst rundt i deres rullende hjem Turtle i to år. De sidste tre måneder har de befundet sig på den anden side af jorden

AALBORG: Vi vågner til lyden af bølgeskvulp og fuglefløjt. På den måde er det egentlig ikke så meget anderledes end de mange gange, vi har parkeret ved Vesterhavet og er vågnet op til lignende lyde. Men noget er alligevel anderledes her.

Der er bagende varmt allerede klokken 8 om morgenen, og da vi kigger ud af ruden, er det første vi ser, den blå himmel og de grønne palmeblade. Nå ja, hvis vi skulle ha’ glemt det, så minder det os om, at vi faktisk er knap 15.000 km fra Aalborg her i Queensland i den nordøstlige del af Australien.

Mette Fuglsang og Morten Grau Jensen
Morten og Mette er rejst om på den anden side af jordkloden. Privatfoto

Baggrunden for, at vi nu sidder her på den anden side af jorden og nyder vores morgenkaffe på strandbredden ud til Stillehavet, er, at vi tilbage i efteråret blev ansat på en dansk rejsehøjskole som destinationsleder og underviser på deres 3 måneders ophold i Oceanien.

Vi parkerede derfor Turtle i laden hjemme hos Mettes forældre og måtte for en gangs skyld rejse på eventyr uden ham. I slutningen af januar mødtes vi med de 19 unge mennesker, der skulle med på rejsen, i Kastrup Lufthavn og rejste ud i verden på nye eventyr.

Og nu er vi snart ved vejs ende og skal vende snuden hjemad mod Kastrup Lufthavn med rygsækken fyldt af fantastiske oplevelser.

Vi har været på kanalrundfart, besøgt smukke templer og drønet rundt i de karakteristiske tuk-tuk’s i Bangkoks gader. Vi har drukket cava, danset stammedans og hilst på folk med den lokale hilsen ‘BULA!’ på den tropiske ø Taveuni i Fiji. Vi har fløjet i helikopter, vandret på en gletcher, riverraftet og været på 3 dages vandre- og kajaktur i New Zealand. Vi har holdt en slange, krammet en koala, fodret papegøjer og siddet på stranden under stjernehimlen og drukket vin og filosoferet over vores liv i Australien. For bare at nævne nogle få ting.

Mette Fuglsang og Morten Grau Jensen
Det var en stor oplevelse for parret at gå på opdagelse på gletcheren Fox Glacier. Privatfoto

Højskole i udlandet

Men én ting er alle rejseoplevelserne. Noget andet er alt det, vi har oplevet i kraft af vores nye roller som ‘hr. og fru højskole’.

Det er nye roller for os begge to, så her har vi virkelig kastet os selv ud på dybt vand ved at sige ja til på egen hånd at rejse om på den anden side af jorden med 19 unge mennesker og derefter stå med ansvaret for alt det praktiske i dagligdagen og for at undervise dem i de tre fag, de skal have. Der er mange ting, der kan nå at gå galt i den proces.

Heldigvis er vi begge meget inspirerede af Pippi Langstrømpe, der siger “det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg sikkert godt” og derefter kaster sig ud i det. Og det ku’ vi jo også godt.

Mette Fuglsang og Morten Grau Jensen
Sandslotskonkurrence på Magnetic Island i Australien. Privatfoto

En stor del af de oplevelser, vi kommer hjem med, er skabt i fællesskabet med de unge mennesker, vi rejser med.

Her kan bl.a. nævnes udklædningsfester, konkurrencer, højskoleaftener med filmvisning eller sjove lege, fællesspisning, fælles vandreture og udflugter, frustrationer, gråd og kollektive grineflip, dybe samtaler, personlige fortællinger, forventningsglæde og begejstring.

Og når alt kommer til alt, er det nok disse oplevelser, der sætter dybest spor hos os og som gør, at vi netop har søgt job på en rejsehøjskole og ikke med et hvilket som helst rejsejob: Her får vi lov at komme ind under huden på folk og lære hinanden at kende, både på de gode og de dårlige dage.

Hvad mon fremtiden bringer?

En anden gevinst, vi også tager med os hjem fra dette skønne eventyr, er en styrket selvtillid. Vi har kastet os ud i noget, ingen af os har prøvet før, og vi klarede den. Så lige nu har vi begge en fed følelse af, at vi kan klare, hvad det skal være. Så er spørgsmålet bare, hvad vi har lyst til at kaste os ud i næste gang.

Mette Fuglsang og Morten Grau Jensen
Hjemme i Danmark venter Turtle på Morten og Mette - hvad skal der mon ske i fremtiden? Privatfoto

For endnu engang står vi foran et uskrevet blad i vores liv. Vi kommer snart til Danmark, hvor Turtle pænt står og venter på os - og hvor bliver det dejligt at se ham igen - men flere spørgsmål har meldt sig på banen den seneste tid.

Vil vi blive ved med at bo i bilen på fuld tid, når vi kommer hjem? Vil vi finde et lille kolonihavehus eller en anden fast base som supplement til bilen, som vi kan flytte ind i i perioder, hvor vi ønsker at fordybe os i andre projekter? Hvilke andre projekter drømmer vi om?

Vi har boet i Turtle og rejst rundt i både Danmark, Europa og nu også Oceanien de sidste to år, så det føles meget naturligt for os at begynde at overveje, om det også fremover giver mening med denne livsstil, eller om der er noget andet, der trækker i os.

Så hvad fremtiden bringer er endnu uvist, men én ting er helt sikker: Vi overvejer IKKE at sælge Turtle!

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...