Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen blev lavs-medlem i kælderen

AALBORG: Det var en måske kommende dansk statsminister, der torsdag blev optaget i Christian den Fjerdes Laug i Aalborg.

Navnet er Frederiksen - Mette Frederiksen - og hun går vel om nogen med drømmen om en skønne dag at vælte Lars Løkke Rasmussen af pinden og ned fra statsministertaburetten for selv at overtage den politiske magt.

Socialdemokratiets formand er nemlig i bund og grund aalborgenser af hjertet, hvilket hun heller aldrig selv har lagt skjul på, og da hun manglede at kunne skrive medlem af Christian den Fjerdes Laug på cv’et, så gjaldt det da bare om at tage aktion og sige ja til en lavs-taburet.

Som sagt så gjort.

For lavet har længe ønsket at få det markante folketingsmedlem som nyt medlem, og hun fik da også en invitation om at blive optaget som medlem i forbindelse med lavets 75 års jubilæum, som blev markeret 4. maj i år.

Glad for at komme hjem

Mette Frederiksen blev således optaget som det sig hør og bør i Duus Vinkjælder i Jens Bangs Stenhus i Aalborgs centrum, og hun blev optaget sammen med sin sekretær, Marie Kristensen, samt fire andre kvinder plus otte mænd.

Det var naturligvis Niels Voss Hansen, der er oldermand i Christian den Fjerdes Laug, der havde fornøjelsen af at optage de i alt 14 personer.

Mette Frederiksen fik da også i forbindelse med optagelsesceremonien sagt, at hun var glad for at komme hjem til Aalborg.

Hvis der ellers måtte være nogen blandt læserne, der ikke ved det, så kan det oplyses her, at Mette Frederiksen er født og opvokset i Aalborg, hvor hun også har gået i skole og fået sin studentereksamen.

De seneste mange år har hun dog boet i Ballerup på Sjælland sammen med sin familie.

Rundt om stenhuset

Traditionen tro fik de nye lavs-medlemmer i forbindelse med optagelsen et glas mjød foruden to røde pølser, brød, en øl og en snaps.

Men først skulle holdet af nye medlemmer på den ligeledes obligatoriske gåtur rundt om stenhuset, før man efterfølgende blev trakteret med både vådt og tørt i kælderen.

Desuden fik de også alle overrakt jubilæumsbogen og lavs-nålen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...