Hardi Olsson ser frem til at få mere tid til at dyrke sin store interesse for at cykle.
Shopping

Hardi lukker sin cykelforretning

Efter lidt mere end 38 år på Hadsundvej lukker Racercyklen til juli

28. maj 2018 kl. 21:56

AALBORG: Det er en afklaret Hardi Olsson, der tager imod i Racercyklen på Hadsundvej.

15. januar 1980 åbnede han sin cykelforretning, og med udgangen af juni i år er det slut.

- Det er min egen beslutning at lukke forretningen, og det gør det trods alt nemmere, siger han.

- Jeg ejer bygningen, og der kom en køber med et tilbud, jeg ikke kunne sige nej til.

Knap fire årtier med Racercyklen er ikke kun fortællingen om en passioneret cykelrytter og -mekaniker, der med egne ord har haft det store privilegium, at hans hobby blev hans forretning.

Det er også fortællingen om et stærkt sammenhold i en familie, der har været i forretningen sammen. Det har været deres andet hjem, kun et par husnumre fra privatadressen.

En familieforretning

Hardi Olssons datter, Birgitte Olsson, kalder det vemodigt, at et kapitel nu slutter.

- Allerede som barn arbejdede jeg i forretningen efter skoletid, og jeg har stået i butikken lige siden, siger hun.

- Jeg synes, det er meget hårdt, at vi lukker. Racercyklen har betydet alt i vores liv, den er vores hjerteblod. Jeg har været så glad for at arbejde her med min familie, siger hun.

Racercyklen har altid været et familieforetagende, og det er en styrke, er Birgitte Olsson og hendes far, Hardi Olsson, enige om.

Hardi Olssons afdøde hustru, Mie Olsson, arbejdede på kontoret og ordnede regnskaber, og sønnen Eddie Olsson har i dag ansvaret for cykelforretningens værksted.

- Det gør det nemmere for mig, at Eddie skal drive sit eget cykelværksted i Herskinsgade kun 100 meter herfra, når vi lukker, siger 75-årige Hardi Olsson.

- Så føles det ikke helt som et farvel til forretningen. For den har betydet alt, vi har jo været her alle sammen hver dag og har delt oplevelserne. Det har været dejligt.

Og ja, hvis man laver koblingen cykelsportsentusiast og en søn med navnet Eddie; han er opkaldt efter den belgiske cykelrytter Eddy Merckx, selv om fornavnet er stavet forskelligt.

- Vi kunne ikke få lov til at døbe vores søn Eddy dengang.

Hardi og cyklerne

Hardi Olsson sætter sig stadig ofte i sadlen på sin racercykel, og op mod 70 kilometer bliver tilbagelagt flere gange om ugen. I forbindelse med sin runde fødselsdag for fem år siden, besteg han det legendariske Tour de France-bjerg Alpe d’Huez, og nu ser Hardi Olsson frem til igen at få endnu mere tid til sin passion.

- Jeg glæder mig til at komme mere ud på cyklen, jeg har nogle gode kammerater, jeg kører med. Og jeg har en lejlighed i Nice, så jeg glæder mig også til at cykle mere i Frankrig, siger han.

Hardi Olsson har altid rejst meget i forbindelse med sin cykelsport, både som rytter, mekaniker og leder.

Derudover kan vi ikke komme udenom noget andet, han også er kendt for; Hardi-cyklen. Specialbygget til den enkelte kunde og synlig i både ind-og udland.

Billeder fra et langt liv med cykelløb pryder væggene i forretningen. På billeder her er Hardi Olsson sammen med sin nære ven, den nu afdøde bokser Jørgen Gamle Hansen, og cykelrytteren Ole Ritter.

- Men det har jeg ikke gjort så meget på seneste. Før i tiden kunne jeg købe fem styk af forskellige stel, nu skal jeg købe mange flere af hver, og det blev for meget, siger Hardi Olsson.

- Og salget af cykler er ikke længere det primære i en forretning som vores. Vi kan godt mærke, at der er konkurrence fra nethandel. Men værkstedet går til gengæld rigtig godt,

Kontakten med kunderne

På den sidste dag i juni er de sidste cykler endegyldigt solgt eller repareret i Racercyklen.

Og med afsked følger også savn.

- Jeg kommer til at savne kontakten med vores gode og trofaste kunder. Mange er kommet her gennem flere generationer, det har været rigtig dejligt. Til dem vil jeg gerne sige tak for godt samarbejde. Her er jo altid tid til en snak i baglokalet, og det har mange haft tid til, siger Hardi Olsson.

- Og så er jeg jo vant til at stå op om morgenen og komme med kaffe og rundstykker til børnene her i butikken. Det bliver også svært at undvære.

Sidste år blev Hardi Olsson udnævnt til "Årets Æreshåndværker" af Aalborg Kommune.

Annonceret indhold

Nyeste